Ga naar inhoud

Teambuildingactiviteiten in Friesland

Teambuilding, bedrijfsuitjes en teamuitjes

Ben je op zoek naar unieke teambuilding activiteiten? Kom met je team naar Friesland en ontdek onze provincie. Of je nu wilt watersporten, cultuur zoekt, de Waddeneilanden wilt verkennen of de elf steden wilt bezoeken. Friesland heeft alles wat je nodig hebt om je om je te laten genieten. Op deze pagina zie je een selectie van de meest bijzondere teamuitjes in Friesland.

Wil je direct een volledig overzicht van bedrijfsuitjes in Friesland?

Meld je dan aan voor de zakelijke nieuwsbrief van Friesland en download direct het factsheet met bedrijfsuitjes in Friesland.

✅ Eén volledig overzicht
✅ Prijzen en contactinformatie
✅ Altijd up to date

Voorbeeldprogramma's

We ontmoeten elkaar weer live en trekken er samen op uit, opzoek naar nieuwe inspiratie. Het is niet alleen fijn om samen in een andere omgeving te zijn maar ook onmisbaar voor het nemen van zakelijke beslissingen. Versterk de onderlinge banden in je team met een combinatie van een kennis inhoudelijke sessie en een teambuildingselement. Friesland is precies ver genoeg om er echt even tussenuit te zijn, en voor veel Nederlanders een nieuw gebied vol ontdekkingen. Ga op Expeditie - Friesland Style.

Bekijk het aanbod

Unieke teamuitjes die je alleen in Friesland vindt

Droogvallen op het Wad

Een unieke ervaring waardoor je als team nog wel even met elkaar opgescheept zit. Boven een zandplaat laat het schip zich namelijk ‘droogvallen’. Terwijl het eb wordt, komt het schip vast te liggen op een zandplaat midden op de Wadden. De waddenbodem wordt zichtbaar. Vanuit het schip stap je zo het Unesco werelderfgoed de Waddenzee in.

Wadlooptocht

Echt weidsheid, water en natuur ervaren? Dan is wadlopen dé activiteit voor jullie team. Loop over de zeebodem naar de zeerand wanneer het eb is. Een hele bijzondere beleving. Nog iets specialers? Ga dan met zonsopkomst: Wolkjes uit je mond, kraag over de oren. De modder is plakkerig, het water koud en de tocht onvergetelijk.

Skûtsjesilen

Hét bedrijfsuitje in Friesland: skûtsjesîlen. Van origine zijn het oude vrachtschepen die turf, mest en andere lading bij de boerderijen brachten. Nu staan de platbodems garant voor een hoop plezier en competitie! Hijs de zeilen en ga aan het roer staan. Als je met een grote groep bent, kun je misschien wel een wedstrijdje houden. Of je nu gaat zeilen met een valk, praam of skûtsje, een ding is zeker. Op het water ben je echt even weg.

Dark Sky Park

Een Dark Sky Park is een natuurgebied waar het zo donker is dat je bij goed weer de nevel van de Melkweg spot. We hebben er maar twee van in ons land en beide vind je in Friesland. Ga op Dark Sky Expeditie in Lauwersmeer: vaar de haven uit en maak de mooiste zonsondergang mee die je ooit hebt gezien. Of ga met een jeep of huifkar bv naar het uiterste puntje van het eiland op de Boschplaat Langzaamaan verschijnt er een sterrenhemel die je ademloos naar de lucht doet staren. De gids kan jullie groep er alles over vertellen.

Musical De Tocht 2023

De Tocht vertelt het verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden zij elkaar een belofte: als de Elfstedentocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. De voorstelling vindt plaats in een speciaal gebouwd ijstheater in Leeuwarden met een capaciteit van 1.460 toeschouwers en voorzien van de nieuwste theatertechnieken. Met bewegende tribunes, meteorologische special effects en een immense ijsvloer van 2.500m2 komt de magie van de Elfstedentocht voelbaar tot leven. Voertaal is Nederlands.

Culinaire foodtour

Oesters, zeekraal, lamsoor en verse vis. Je vind het allemaal op het Wad. Er zijn diverse mogelijkheden om op culinaire ontdekkingstocht te gaan vanaf de eilanden, maar ook vanaf de Waddenkust. Ontdek het wad vanaf Terschelling: Flang neemt je mee op culinaire foodtour. Of stap aan boord in Harlingen en ga garnalen vissen op een zandplaat. Vanaf Lauwersoog kun je het Wad op met 't Ailand om oesters te plukken. Want ook die groeien op het wad! 

UNESCO werelderfgoed. D.F Woudagemaal

's Werelds oudste, nog werkende stoomgemaal vind je in Friesland, waar de Friezen het nog altijd gebruiken om droge voeten te houden. In werking wordt het hele meer en gebouw verborgen in een indrukwekkende wolk van stoom. Maar ook wanneer het buiten werking is, is het informatieve centrum een bezoek waard. Een rondleiding door deze unieke locatie is zeker een aanrader. Of gebruik het Woudagemaal als decor voor een vergadering, diner of borrel.

Thialf: Schaatsclinic

Schaatsen zit in het bloed van iedere Fries. Zodra het voor het eerst weer gevroren heeft, begint het bij ons een beetje te kriebelen. Een teamuitje op bevroren water in het schaatsmekka van Nederland,  Thialf is daarom altijd een goed idee. Ze bieden diverse sport- & schaatsclinics aan.  Krijg een schaatsclinic (met bekende schaatser zoalls Rintje Ritsma of Erben Wennemars) en leer pootje over!

Vraag hier het factsheet aan

Alle mogelijkheden voor jou in een overzichtelijk document. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het factsheet direct.

Vraag het factsheet met bedrijfsuitjes aan

Nog meer goed aanbod

Milieu Jutten

foto van yvonne zelf

Actief bezig zijn, tot rust komen én wat goeds doen voor de natuur? Een beach clean-up heeft het allemaal. Handen uit de mouwen en opruimen maar! Combineer het opruimen met een wandeling met een jutter. Hij laat je zien waar je op moet letten, maar deelt ook zeker zijn eigen verhalen en vertelt over de gekste dingen die aanspoelen.

Fierljeppen

Gewapend met een lange stok en kleren die nat mogen worden gaan jullie op pad. Je komt sloten tegen die overgestoken moeten worden. Hoe breder de sloot hoe spannender het wordt. Officieel is dit paalstok springen. WIl je het echte Fierjeppen leren? Dat is nog wel even andere koek. Maar bij bij een officiele fierjepstichting geven ze diverse workshops. De basistechnieken krijg je onder de knie op een zandbed waar je het fierljeppen 'droog oefent'. Dan is het de beurt aan diverse oefenschansjes. de echte waaghals gaat aan het einde van de clinic voor de wedstrijdschans waar je maar liefst 12 meter overbrugt.

Natuur Safari

Voor een safari hoef je niet naar Kenia! Ga op een echte Landrover safari door de wildernis van natuurgebied Lauwersmeer. In samenwerking met Staatsbosbeheer rijd je door het ongerepte natuurgebied van dit prachtige natuurpark. Ook op Terschelling en Ameland is het mogelijk om op safari te gaan. Hier ga je met een electrische (dus stille) terreinwagen en een gids de prachtige natuur van de eilanden ontdekken. 

Eise Eisinga Planetarium

Ontdek de hemel met ’s werelds oudste planetarium. Amateur-astronoom Eise Eisinga bouwde het in 1744, maar het werkt nog tot de dag van vandaag. Bekijk het in zijn historische woonkamer in Franeker.

Strandactiviteiten

Niet zeilen op het water maar aan het water? Ga strandzeilen, ofwel blokarten. Je racet in een lichtgewicht buggy-frame met een surfzeil over de eilander stranden. Met de juiste weersomstandigheden kun je snelheden van wel 60 km/h bereiken. Of ga brandingkayaken. Ben je sterk genoeg om door de golven heen te peddelen om daarna om te keren en al surfend op de golf weer naar het strand te varen? De eilanden bieden allerlei mogelijkheden voro gave strandactiviteiten.

Bierbrouwerij

Rondleiding en bierproeverij combineren met een borrel, meeting of vergadering? Friesland heeft een aantal mooie bierbrouwerijen die ook direct de perfecte zakelijke uitvalsbasis zijn voor een meeting of vergadering. 

Palingvissen

Er zijn nog 12 beroepsbinnenvissers in Friesland. Stap aan boord bij een van hen en ga mee paling vangen (en roken). Freerk Visserman (ja, dat is echt zijn achternaam) heeft zijn netten uitgezet in het IJsselmeer bij Heeg, van oudsher hét palingdorp, en kan je alles vertellen over het leven in de Friese wateren.

Kom in contact

en laat je informeren over de teamuitjes en andere zakelijke mogelijkheden in Friesland. We nemen je graag mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op

Ontdek de bedrijfsuitjes in Friesland

Bedrijfsuitjes in Friesland

Bedrijfsuitjes zijn de perfecte gelegenheid om als team dichter bij elkaar te komen en samen onvergetelijke herinneringen te creëren. In het prachtige Friesland vind je een breed scala aan duurzame activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Of je nu kiest voor een actief groepsuitje in de natuur of een inspirerende workshop, in Friesland kun je rekenen op een unieke ervaring die jullie teamspirit naar een hoger niveau tilt.

Duurzame Teamuitjes in Friesland

Friesland staat bekend om zijn ongerepte natuur en commitment aan duurzaamheid. Dit maakt het de ideale locatie voor een bedrijfsactiviteit die niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook goed voor de planeet.

Innovatieve Bedrijfsactiviteiten voor Teambuilding

Een bedrijfsuitje in Friesland kan ook een educatieve draai hebben. Neem deel aan workshops die gericht zijn op duurzaamheid en innovatie, waardoor je team niet alleen geïnspireerd raakt, maar ook praktische kennis opdoet die bijdraagt aan de bedrijfscultuur en de wereld om ons heen.

Kies voor een Duurzaam Bedrijfsuitje

Bij het plannen van een groepsuitje is het belangrijk om een ervaring te kiezen die past bij de waarden van je team en organisatie. Een duurzaam bedrijfsuitje in Friesland biedt de kans om samen te werken aan een betere toekomst, terwijl je geniet van de prachtige omgeving en de Friese gastvrijheid. Neem contact op met lokale experts die je kunnen helpen bij het organiseren van een onvergetelijk en verantwoord uitje.