Ga naar inhoud

Ruimte

De beste venues aan het water

Heb je het een beetje gehad met die saaie vergaderingen onder felle tl-verlichting in duffe kantoorruimtes? Of komen die online Skype, Zoom of Teams meetings je de neus uit? Dat snappen wij maar al te goed! Gooi die vergadering eens over een andere boeg en kom vergaderen in de pure Friese lucht met en een prachtig uitzicht op het water. Zo is een vergadering een stuk leuker én effectiever. Win-win dus! Wij verzamelen de 10 leukste vergaderlocaties aan het water voor je.

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

Vergaderen in UNESCO Werelderfgoed, hoe inspirerend is dat! Sinds 1998 staat het Woudagemaal al op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is het grootste stoomgemaal dat ooit gebouwd is. Het gemaal is meer dan een bezoekje waard, maar het is ook een geweldige locatie om te vergaderen. De vergaderruimte is gelegen in de Panoramazaal waar je een weids uitzicht hebt over de baai van Lemmer en het IJsselmeer.

Lokaal 55

Lokaal 55

Lokaal 55 is een prachtige, industriële plek gelegen aan de Houkesloot in Sneek. Ze beschikken over meerdere zalen die geschikt zijn voor vergaderingen, presentaties en team building. Toch liever het water op in plaats van aan vaste wal blijven? Dat kan op het Drijvend Lokaal! Daarnaast kun je jouw vergadering uitbreiden met allerlei leuke extra’s. Wat dacht je van een wijnproeverij in het proeflokaal, of een kookworkshop in hun kookstudio?

Annage

Annage

Verscholen in het Nationaal Park De Alde Feanen ligt Annage, een rustige én energieneutrale vergader- en evenementenlocatie aan het water. Vergader met de tuindeuren open en kijk uit over het meer waar de skutsjes aan de kade liggen. Overnachten in een nabijgelegen hotel of bungalow behoort ook tot de mogelijkheden. Toch wat meer actie? Combineer je vergadering dan met een potje skutsjesîlen en beleef De Alde Feanen vanaf het water. Er valt genoeg te ontdekken, want het Nationaal Park bestaat uit zo’n 425 hectare oppervlaktewater!

Badmeester Keimpe

Badmeester Keimpe

Bij Badmeester Keimpe aan het Slotermeer, gelegen tussen Balk, Sloten en Woudsend, is het goed toeven. Het restaurant heeft, naast een fantastische menukaart, verschillende werkplekken en ruimtes om te vergaderen of trainingen te geven. En als je denkt wat ruik ik allemaal voor lekkers?, ze roken het hele jaar door paling en zalm op hun terras. Zeker het proberen waard!

Vergaderplakje

Vergaderplakje

Vergaderplakje ligt midden tussen de landerijen en Friese meren en is van alle gemakken voorzien. Een nachtje blijven slapen? Dat is geen probleem in de nieuwe en luxe Heaskuorre. Dat biedt ook perspectief om er nog een leuke activiteit aan vast te plakken. Ga het water op in één van de elektrische sloepjes en ontdek het nabijgelegen Hindeloopen, een stad met nog geen 900 inwoners, of ga palingroken met visser Andries.

De Sayter

De Sayter

Jezelf écht even onderdompelen in de rust en ruimte van Friesland? Huur dan je eigen privé-eiland, hoe vet is dat! De Sayter is een landgoed gelegen op een privé-eiland in het Nationaal Park De Alde Feanen. De Saiterpleats, een oude boerderij uit de 19e eeuw, is niet alleen geschikt voor een vergadering, maar bijvoorbeeld ook voor een workshop, seminar, congres of evenement. Met 40 hectare aan land is er namelijk volop ruimte! Slapen kan ook, in de boerderij zelf of bijvoorbeeld op een schip die je aanlegt aan de steiger.

De Elfstedenhal

De Elfstedenhal

Ook zo’n inspirerende vergaderlocatie aan het water, of in dit geval bevroren water, is de Elfstedenhal in Leeuwarden. De hal is gebouwd in 2015, beschikt over een 400-meterbaan en heeft verschillende vergaderzalen te huur. En niet onbelangrijk: de schaatshal is een van meest duurzame banen ter wereld! De Elfstedenhal heeft allerlei duurzame maatregelen getroffen en bespaart hiermee 50% op haar elektriciteitsverbruik en 99% op haar warmteverbruik. Een groot deel van de resterende vraag wordt duurzaam opgewekt.

V.O.F. de vooruitgang

V.O.F. de vooruitgang

Stap aan boord van het energie neutrale vergaderschip en vaar over de Friese wateren. Bij alles wat je bij De Vooruitgang tegen zult komen is de afweging gemaakt of het product de minste impact op de maatschappij en het milieu heeft. Zo is het servies handgemaakt in Leeuwarden en zijn de theedoeken en het tafellinnen gemaakt van gerecycled plastic. Het eten dat tijdens vergaderingen geserveerd wordt is biologisch en lokaal. Vergaderen met een zo klein mogelijke voetafdruk dus!

afsluitdijk wadden center

afsluitdijk wadden center Beeldbank 5201.

Het Afsluitdijk Wadden Center staat als een schuimkraag op de Afsluitdijk en is niet alleen een experience center, maar ook een inspirerende vergaderlocatie. Het Afsluitdijk Wadden Center heeft drie verschillende themazalen en zijn van alle gemakken voorzien. Doe na afloop nog even een drankje in de Skylounge met prachtig uitzicht op het IJsselmeer of breid je vergadering nog verder uit met een rondleiding door de expositie of een zeiltocht over het IJsselmeer!

Rederij Vooruit

Rederij Vooruit

Als je aan een vergaderlocatie denkt, denk je misschien niet zo snel aan een zeilschip, maar het is dé ideale locatie. Het draagt bij aan een stukje team spirit, want het vergt nogal wat samenwerking om zo’n schip te laten varen. Kies voor een dag(deel) uitwaaien op het schip of blijf een nachtje slapen in de kajuit. Eén ding is zeker: dit is een vergadering om nooit te vergeten!

Wellicht interessant