Ga naar inhoud

UNESCO Werelderfgoed Ir.D.F. Woudagemaal

Lemmer

Vergaderen met panoramisch uitzicht bij het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer.

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Koningin Wilhelmina opende het oude stoomgemaal in het jaar 1920. Het stoomgemaal diende destijds om het overtollig water tegen te gaan. Zo pompte het Woudagemaal het water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer. Tot 1966 werd het water op deze manier weggepomp, vanaf toen werd het Woudagemaal versterkt door het elektrische Hooglandgemaal in Stavoren.

Het Woudagemaal is gelegen op een unieke locatie waar je uitzicht hebt over de baai van Lemmer en het IJsselmeer. Het museum biedt de mogelijkheid om, onder het genot van dit spectaculaire uitzicht, te vergaderen of een zakelijke bijeenkomst te organiseren op de primaire kering. De vergaderruimte is gelegen in de Panoramazaal van het Woudagemaal, waar je vrij uitzicht hebt. Een unieke, inspirerende locatie. 

De Panoramazaal is, naast de inspirerende omgeving, ook de ideale locatie voor een vergadering of zakelijke bijeenkomst dankzij de verschillende faciliteiten die beschikbaar zijn. Zo beschikt de ruimte over moderne apparatuur, heb je toegang tot gratis Wi-Fi en gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en is de unieke locatie centraal gelegen en goed bereikbaar. De zaal biedt ruimte aan groepen van 15 tot 100 personen, afhankelijk van de opstelling en het doel van de bijeenkomst. Laat u inspireren door de allure van dit Werelderfgoed monument, alle overige zaken nemen wij graag bij jou uit handen.

Het Ir. D.F. Woudagemaal is een bijzonder en unieke locatie waar veel diverse activiteiten te beleven zijn. Het Woudagemaal is heel bijzonder om te ervaren en erdoor heen te lopen. Zo staan ruim honderd vrijwilligers dagelijks voor je klaar om je rond te leiden door het karakteristieke gebouw en te informeren over de werking van het stoomgemaal.

Aantal personen:
max. 100 personen
Groepsgrootte event:
max. 100 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je UNESCO Werelderfgoed Ir.D.F. Woudagemaal

Gemaalweg 1 a
8531 PS Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten