Ga naar inhoud

Expeditie Vlieland

Impressie van de dag

Inspiratie

Vanaf de historische havenstad Harlingen stap je op de veerboot op weg naar totale rust. Vlieland biedt de echte eiland beleving. Stoplichten en lange wachtrijen kennen ze hier niet. Het heeft één dorp: Oost-Vlieland en daaromheen alleen natuur, duinen, bos en zandstrand. Het programma van deze expeditie is goed gevuld met verschillende activiteiten: actie op het strand, oog voor de natuur, een beach clean-up en jutterstocht, en oesterrapen om de verse smaken van het wad te proeven.

 

Zo zag het programma eruit

Programma in het kort


Dag 1

08:30  - 08:45 

Verzamelen bij de Veerbootterminal in Harlingen

09:00 - 10:45  

Overtocht met Rederij Doeksen met koffie en gebak  

10:30 - 11:30

Bagage drop & fietsen richting de jachthaven + koffie drinken bij de enige koffiebranderij op het eiland | De Baken

11:30 - 12:45

Zeehondentocht met Quinten de Graaf 

12:45 - 13:45

Lunch bij Havenpaviljoen de Dining

13:45 - 15:30 

Bezoek aan de kerk | meest charmante evenemtenlocatie van het eiland + andere buiten locaties. 

15:30 - 17:30

Wadlopen, oesters rapen & proeven met Oesterman Vincent

17:30

Inchecken & opfrissen

18:30 

Dineren bij het Badhuys | de avond afsluiten met een borrel op het strand

Dag 2

09:00 -09:45

Ontbijt bij Hotel Zeezicht 

09:45 - 10:30

Bezoek aan kampeerterrein Stortemelk

10:30 - 11:30

Strandjutten met Orfeus 

11:30 - 13:00

Uitwaaien met een strandactiviteit  

13:00- 15:00  

Samen met Roland Bakker creëren we een out of the box lunch en borrel op maat

15:00 - 16:30

Bezoek & rondleiding bij Vlielandse bierbrouwerij Fortuna 

16:30 -19:00

Fietsen inleveren en terugvaren naar Harlingen 

19:00

Aankomst in Harlingen 

Bureau Vlieland

Bureau Vlieland

Vlielands eigen evenementenbureau: dat is Bureau Vlieland. Bureau Vlieland is ontstaan uit een samenwerking tussen Vlielanders die hun sporen verdiend hebben in de organisatie van activiteiten en events. Vanaf 2020 zijn ze de samenwerking aangegaan met Vlieland Outdoor Center. Van Powerkiten tot Beachvolleybal en Golfsurfen, veel of geen ervaring, niks is te gek. Ook zitten ze niet stil als het gaat om verduurzamen. Sinds 2014 zijn ze zelfvoorzienend voor wat betreft duurzaam stroom. Het is een bureau dat wordt gerund door echte Vlielanders, zoals ze zelf zeggen: “We spelen een thuiswedstrijd”.

Rederij Doeksen

Rederij Doeksen

Al sinds 1923 is Rederij Doeksen de bootdienst die het mogelijk maakt om als toerist de twee Waddeneilanden te ontdekken. In de loop der jaren heeft Rederij Doeksen met verschillende veerboten gevaren. De veerdienst gaat mee met de behoeften van haar passagiers. Zo ook voor de zakelijke passagiers. Je kunt tijdens de overtocht namelijk gebruik maken van een vergaderruimte met uitzicht op zee. De ruimte heeft een capaciteit van 90 personen. Wie de hele boot tot zijn vergaderruimte maakt kan tot wel 800 personen kwijt. Wil je liever snel en op een unieke manier naar het Waddeneiland, dan kun je met de Waddentaxi. Met luxe stoelen en koffie en thee aan boord is daar ruimte voor maximaal twaalf personen.

Fortuna Vlieland

Fortuna Vlieland

Een onderneming die vanuit de kern eerder een beweging is: Fortuna stopt Vlieland in een flesje, zodat iedereen het eiland diep van binnen kan ervaren. Ook blijven ze in beweging, Fortuna Vlieland werkt intensief samen met gastbrouwers. Vaak prijswinnende bierontwerpers, soms zelfs de breinen achter grote labels die op Vlieland tijd en ruimte krijgen om nieuwe combinaties te onderzoeken. Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water.

Jan van Vlieland

Jan van Vlieland

Met een oppervlakte van 36 vierkante kilometer is Vlieland het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Het eiland beschikt over schitterende en diverse natuur en is dan ook een beschermd natuurgebied. Om deze reden is het eiland autovrij. Het is dan wel het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland, je wil je toch comfortabel en makkelijk verplaatsen. Jan van Vlieland biedt verschillende mogelijkheden voor iedere (doel)groep om gemakkelijk van A naar B te komen. Van normale fietsen tot Ebikes, E-bikes met bakfiets en de wel zo gezellige E-tandem.

Strandactiviteit

Strandactiviteit

Vlieland beschikt over maar liefst twaalf kilometer strand. In 2019 is Vlieland toegetreden tot de organisatie Green Deal Schone Stranden, met als doel de stranden zo schoon mogelijk te houden. Dat doen ze onder andere door de strandbezoekers positief te beïnvloeden om het zwerfafval zelf op te ruimen. Naast een strandwandeling bij zonsopgang of -ondergang zijn er ook vele activiteiten die juist op het strand uitgevoerd kunnen worden. De harde wind die over het strand blaast komt goed van pas bij het power vliegeren, en de golven laten je golfsurfen, branding raften of kanoën. Door de vele ruimte op het strand zijn teambuildings activiteiten als heksenkring, touwvierkant of katapult een geschikte groepsactiviteiten.

Zeehondentocht

Zeehondentocht

Als je geluk hebt spot je tijdens de overtocht naar Vlieland al een zeehond, maar om er zeker van te zijn dat je er ook daadwerkelijk lang genoeg naar kunt kijken om het op beeld vast te leggen, vaar je mee op een boottocht met een rib. Dat is ten eerste veel vetter, en ten tweede een garantie om niet één maar een hele groep zeehonden met je eigen ogen te mogen bewonderen. Zeehondentocht Vlieland beschikt over open en dichte boten, geschikt voor groepen tot twaalf personen.

Milieujutten

Het strand van Vlieland behoord tot één van de schoonste stranden, en dat willen we natuurlijk ook graag zo houden. Om de natuur een handje te helpen vertelt Orfeus de strandstrûner graag meer over wat je ziet en hoort wanneer je over het strand en in de duinen wandelt. Tussen de verhalen door verzamel je al het zwerfafval wat je tegenkomt en niet in de natuur thuishoort.

Breid het programma uit met deze activiteiten

Overnachtingsmogelijkheden in combinatie met Expeditie Vlieland

3 inspiratie tips

Kom in contact

en laat je informeren over de zakelijke mogelijkheden in Friesland. We nemen je graag mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op