Ga naar inhoud

Waarom Friesland voor je event, congres, bedrijfsuitje of vergadering?

Friesland is dé bestemming voor jouw volgende congres, meeting, event of incentive. Waarom? Wij hebben de 10 beste redenen voor je op een rijtje gezet, zodat je niet meer hoeft te twijfelen. Geen redenen nodig en ben je al enthousiast? Plan dan je bezoek of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Top bestemming om te bezoeken

Top bestemming om te bezoeken LF 2018 - Leeuwarden Friesland als no. 3 op de lijst van lonely planet persevent

Staat in marketingmiddelen - foto's zakelijk interessant - cultuur

Friesland is bestempeld als topdestinatie door Lonely Planet, National Geographic en The New York Times. Hoe kan het ook anders, met drie UNESCO Werelderfgoederen, twee Dark Sky Parks, prachtige meren, eindeloze stranden, terpen en elf cultureel-historische steden?

8000 bedden

8000 bedden

Met bijna achtduizend logeerbedden in Friesland, is er voldoende ruimte om je congres te hosten en alle gasten een plek te bieden om te slapen. Of ‘koesen’, zoals de Friezen het noemen. Kies je voor een gezellige stad of ga je voor het ‘alleen op de wereld’-gevoel in de Friese natuur?

Dichterbij dan je denkt

Dichterbij dan je denkt

Ook niet onbelangrijk: Friesland is heel goed bereikbaar. Ondanks dat het soms ver weg voelt, is onze provincie dichterbij dan je denkt. Binnen anderhalf uur sta je vanaf Amsterdam op Friese grond. Er is veel ruimte om te parkeren en bijkomend voordeel is dat de parkeerkosten relatief laag zijn. Door de goede bereikbaarheid is het ook gemakkelijk een combi te maken tussen de stad en een eiland, of de stad en het platteland. Vanuit sommige provincies is het natuurlijk best een stukje rijden. Maar het echte Frieslandgevoel beleef je vooral door een nachtje te blijven slapen. 

Lagere kosten voor je locatie

Lagere kosten voor je locatie

Friesland kent zo’n 130 unieke locaties voor zakelijke bijeenkomsten en congressen. Wat dacht je van vergaderen in een boerderij of op een schip? Of een congres of evenement in een kerk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wist je trouwens of het nu gaat om parkeren of het huren van een locatie. De kosten zijn aanzienlijk lager dan in de Randstad. Dat geeft weer mogelijkheden voor een aanvullende toffe activiteit of een extra luxe locatie. 

Kennis & innovatie

Kennis & innovatie

Of het nu gaat om water, weiland of veehouderij; de Friezen kijken hoe het werkt maar vooral hoe het beter kan. Niet voor niets vind je hier de European Capital of Water Technology, de ‘beste circulaire regio van Nederland’ en de eerste Dairycampus van de wereld. De noordelijkste provincie van ons land is daarmee wereldwijd een inspiratiebron voor bedrijven die innovatie zoeken. 

Het buitenland gevoel in eigen land

In Friesland kun je het buitenland gevoel in eigen land ervaren. Friezen doen alles namelijk nét even anders. Net even wat relaxter, logischer en gemoedelijker. Dat buitenland gevoel wordt misschien nog wel een beetje versterkt door onze taal. In Friesland spreken we natuurlijk gewoon Nederlands, maar daarnaast hebben we ook nog een eigen taal; het Fries. 

Meest circulaire regio van Europa

Meest circulaire regio van Europa

Wat je liefhebt, moet je goed bewaren. Daarom steken we in Friesland de handen uit de mouwen om Europa groener en duurzamer te maken. In Friesland borrelt en bruist het van de duurzame initiatieven. Er is volop ambitie om Friesland nog meer te verduurzamen. Dit zie je terug in tal van projecten. Zo heeft Friesland de ambitie om in 2025 de meest circulaire regio van Europa te worden. Maar ook zie je dit terug in het aanbod van teambuildingsactiviteiten en locaties voor je zakelijke bijeenkomst.

Waddenzee Werelderfgoed

Waddenzee Werelderfgoed

De Waddenzee behoort sinds 2019 tot UNESCO Werelderfgoed. De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld. Nergens anders vind je zo'n veelzijdig landschap, dat er met iedere zonsopkomst weer anders uitziet. In de geulen, gleuven, duinen en vlaktes vind je ruim 10.000 soorten planten en dieren, die allemaal hun steentje bijdragen aan een gezond ecosysteem. Het gebied is, samen met de Waddeneilanden, perfect voor een unieke incentive of een inhoudelijk congres. 

Cultuur als katalysator

In Friesland zien we cultuur als katalysator voor verandering. Zo was Leeuwarden met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Arcadia was de eerste trienalle die hier een vervolg aan gaf. Arcadia bood honderd zomer dagen lang een openluchtpodium voor (inter)nationale kunstmakers. Met een wandelend woud in de straten van Leeuwarden. Met een internationale, beeldende kunsttentoonstelling in het groen van Oranjewoud. Arcadia zette zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen doorgeven aan de volgende generatie. 

Natuur en steden

Natuur en steden

Vier nationale parken, twee UNESCO-werelderfgoederen, elf historische steden, eilanden in de Waddenzee en Friese meren bieden tal van mogelijkheden voor je programma. Door de relatieve rust in Friesland is het ook gemakkelijk een combinatie te maken. 

Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratiebronnen? We hebben leuk aanbod verzameld om lekker in te duiken. 

Doe hier inspiratie op

Plannen

Plan jouw bezoek aan Friesland. We hebben de mooiste locaties, bedrijfsuitjes en organisatoren voor je op een rijtje gezet.

Plan hier je bezoek