Ga naar inhoud

Buitenwerken in Friesland

Tips

Tips

Hoe jij nú al kan beginnen met buitenwerken.

Buitenwerklocaties

Buitenwerklocaties

De toplocaties op een rij.

Onze partners

Onze partners

Buitenwerken doen we niet alleen. We hebben top partners.

Het is inspirerend om vergaderingen en events te houden op afgelegen natuurlocaties want het haalt mensen even uit de dagelijkse werksfeer. Een reden dat bedrijven regelmatig hei-dagen of hei-sessies organiseren. Ga écht die hei op en vergader tussen de bomen en velden. Trek het Fryske landschap in en ontdek wat rust, ruimte en eigenzinnigheid met je team doet.

Ga op expeditie – Friesland Style.

Het buitenwerk effect

Eigenlijk weten we het al jaren: een groene omgeving maakt ons productiever, prikkelt onze creativiteit en vermindert stress. Het ziekteverzuim daalde met twintig procent na het beplanten van de kantooromgeving in onderzoek van Wageningen University & Research. Een groene omgeving zorgt voor grotere werktevredenheid en minder burn-outs. Toch profiteren we er maar weinig van op een gemiddelde werkdag. Dat kan anders. Vanuit de ambitie om bij te dragen aan geluk en vitaliteit in de provincie, stimuleert Meet in Friesland projecten om buitenwerken te faciliteren. We bieden groene locaties die volledig zijn ingericht om buiten je laptop open te klappen.

Tips om nu al te beginnen met buitenwerken

De provincie Fryslân is de buitenwerkplek bij uitstek: er is ruimte, er is nog ongerepte natuur en het buitenleven zit de Friezen in het bloed. Je werkt hier op unieke zakelijke locaties in de natuur. Maar in principe kun je natuurlijk overal buiten werken! Lees in de tips hoe je naar buiten gaan kunt integreren in je dagelijkse werk. 

Deze zakelijke locaties in Friesland - voorzien jou en je laptop van energie

De Laape

De Laape

In een gezonde omgeving waar alles groeit en bloeit, kom je tot gezonde beslissingen. Laat jouw creativiteit stromen en je ideeën bloeien tijdens een buitenwerkdag op De Laape, al vanaf € 650,00. Brainstormen boven de kikkervijver, een meeting op de vlonder aan het water of voer dat lastige gesprek tijdens een mooie wandeling. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wil je daarnaast graag weten hoe je dit ook binnen je eigen bedrijf kunt implementeren? We bieden op onze locatie ook de ‘workshop buitenwerken’ van Buitenbomen aan.

Pean-Buiten

Pean-Buiten

Op het landelijke erfgoed zijn diverse ruimtes beschikbaar, variërend van grote conferentiezalen tot knusse waterlodges. Deze ruimtes zijn geschikt voor groepen van verschillende groottes en zijn omgeven door uitgestrekte bossen, weilanden en wateren. Hierdoor is het combineren van binnen- en buitenactiviteiten een logische keuze.

Nieuw Allardsoog

Nieuw Allardsoog

Bij Nieuw Allardsoog kun je nu midden in de Friese natuur je werk naar buiten verplaatsen. Nieuw Allardsoog faciliteert een goede buitenwerk plek voor jullie, van een comfortabele werkplek tot verlengsnoeren, en zelfs een oplossing voor een regenbui. Een dag arrangement buitenwerken kost €41,50 per persoon en is inclusief lunch, koffie/thee met lekkers, vers fruit, water, etc.

Lokaal 55

Lokaal 55

Vergaderen op het water, groepsbuilding op het water of genieten aan het water? Bij Lokaal55 in Sneek zijn er verschillende mogelijkheden die het buitenwerken in Friesland op de kaart zetten. Het Drijvend Lokaal op het water kan als vergaderruimte dienen, de overdekte elektrische sloep zorgt voor een bijzondere ontmoetingsplek en de skûtsjes geven een actieve wending aan de meeting.

Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt

Vergaderarrangement op Landgoed Lauswolt inclusief wandeling en lunch in de bossen van Beetsterzwaag 

Als u een vergaderarrangement boekt bij Landgoed Lauswolt, word je meegenomen voor een heerlijke wandeling door de bossen van Beetsterzwaag. Na een korte wandeling stop je bij het Witte Meer voor een sandwich lunch. Geniet van de stilte van de natuur en de nazomer zon die door de bomen schijnt. 8- uurs vergaderarrangement € 85,00 inclusief* (Vanaf 10 personen).

Annage

Annage

Buitenwerken aan het water 

Midden in een Nationaal Park, dé plek voor een groene buitenwerksessie. Je kunt hier actief en in alle rust vergaderen en trainen in een splinternieuwe energie neutrale vergaderlocatie direct gelegen aan het water met een ruimtelijke sfeer en een prachtige ligging. In onze grote, deels in de schaduw gelegen, tuin zijn een aantal speciaal ingerichte buitenwerk plekken opgesteld. Er zijn voldoende stroompunten, goed internetverbinding en flipovers. Inclusief catering.

Mannen van Buiten

Mannen van Buiten

Mannen van Buiten is géén coachingbureau en géén trainingsbureau. Zij zijn een veranderbureau waarbij de deelnemer(s) zelf verantwoordelijk zijn. Zij reiken aan. Ongezouten, recht door zee. Eerlijk en respectvol. Ze draaien niet om de hete brei heen. Veranderen is leuk en soms zelfs noodzakelijk om tot andere inzichten te komen. Als jij of je team de wil hebben om te veranderen, dan ben je bij Mannen van Buiten aan het juiste adres.

Bureau Basalt

Bureau Basalt

Buiten werken op Terschelling. Als bedrijf of organisatie huur je via Bureau Basalt een passende locatie voor een lang weekend, midweek of langere periode. Hoelang een workation duurt is afhankelijk van de vraag- en doelstelling. Wat wil je met de workation bereiken? Dit heldere kader is belangrijk voor het succes. Ze zijn zo veel mogelijk buiten en benutten de kracht van de eilander natuur en cultuur.

Voorbeeldprogramma

Combineer je vergadering- kennis- team- of werkdag met een ontspannen buitenactiviteiten tussen weiland & water. Wij helpen je met het voorbeeldprogramma ‘Expeditie Buitenwerken’ zodat jij alleen de beschikbaarheid hoeft te checken.

Ontdek de Voorbeeldexpeditie Buitenwerken

Onze partners - voor het buitenwerken

Werelddoelen voor gezondheid en vitaliteit

De opdracht van Merk Fryslan is om positieve impact te creëren. We dragen bij aan de hoge kwaliteit van leven die de Friezen dagelijks ervaren. We houden dus niet alleen rekening met economische waarden. Focus op waardevol en duurzaam toerisme is daarom belangrijk. Net als oog voor inwoners en ondernemers. Mede om deze reden tekenden wij in 2022 de Glasgow Declaration. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties staan centraal bij de invulling van deze ambitie. Deze sdg's richten zich ook op gezondheid en welzijn. Lees er meer over in ons duurzaamheidsplan

Lees het duurzaamheidsplan

Buitenwerk aanbod aanmelden

Ben jij een Friese toerisme ondernemer en heb jij aanbod wat perfect aansluit op het buitenwerken? Meld hier je buitenwerk aanbod aan en doe mee! 

 

Aanmelden van buitenwerk aanbod