Ga naar inhoud

Buitenwerken in Friesland

Tools

Tools

Om te beginnen met buitenwerken.

Lees meer

24-uurs programma

24-uurs programma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het programma.

Schrijf je in

Kom in contact

Kom in contact

Wij helpen je graag verder in je zoektocht.

Neem contact op

Buiten zijn is gezond. Buiten werken is daarom een eenvoudige stap naar een vitaler leven met minder stress en minder kans op burnouts. Nu ook de Friezen steeds vaker in een kantoor zitten, omarmen ze hun roots en promoten het buitenwerken. Er is tenslotte meer dan genoeg natuur en ruimte net buiten de deur. Kies voor een vergadering in een kas of plan een workation in één van de vier nationale parken.

Waarom jij direct naar buiten moet

vind je werkgeluk in de natuur

De natuur is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Om op te laden, waaien we uit aan de kust. Of we wandelen op zondag een rondje door het bos. Toch maak je tijdens kantooruren maar weinig gebruik van de positieve effecten van de natuur. Geef je werkgeluk een boost. Buiten zijn we productiever, ervaren we minder stress en denken we creatiever.

✅ Weinig stress

 

“Wie in een groene woonomgeving leeft, voelt zich vaker gezonder en is minder vaak ziek. Groen vermindert stress, bijvoorbeeld doordat van alleen al het zien van natuur een rustgevend effect uitgaat."

- Wageningen University en Research (WUR)

✅ Productief

 

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen (WUR) blijkt dat je brein tot wel zestig procent beter werkt in de buitenlucht. Moet je een belangrijk plan schrijven? Ga dan dus júist vaker naar buiten.

✅ Creatieve prikkels

 

De natuur brengt je in een staat tussen actief denken en dagdromen. Op het midden van die wip-wap brand je ideeën lampje het felst. Die wip-wap blijft in balans omdat de natuur ‘zachte aandacht’ vraagt. Wetenschapsjournalist Mark Mieras legt het fenomeen uit in een interview met NRC:

“Natuur is onderdeel van ons systeem. Natuur is altijd in beweging, denk maar aan de complexe patronen van boomblaadjes of grassprietjes in de wind. Zulke prikkels zijn complex voor het oog maar eenvoudig voor het brein: ze vragen ‘zachte aandacht’ die ruimte overlaat om te denken en ordenen.”

pauze en bellen

Tip: Sleep je planten naar binnen

Eenmaal weer binnen sleep je een aantal planten je kantoor in, of zoek je een plekje bij het raam. Veertig seconden kijken naar een tuin of groene omgeving levert al zichtbaar minder fouten op. En uit dat zelfde onderzoek blijkt dat de productiviteit vijftien procent hoger ligt op kantoren met planten. Ten opzichte van kantoren zonder planten. Op naar de tuinwinkel!

Wandelende meetings

brainstormen en presentaties

Tools voor het buitenwerken

Whiteboard met ophangsysteem

Laptop standaard & zonnescherm

Accu's en powerstations

Gelukkigste nederlanders

Friezen voelen zich gelukkiger vrijer, gezonder en veiliger. Het is een interessante paradox: Friezen verdienden minder geld, zijn gemiddeld minder hoog opgeleid en tóch zijn ze gelukkiger en gezonder. Dat gevoel willen we delen met de rest van Nederland. De eerste verklaring is de waardering van ruimte en rust, en natuur en landschap, stelt het Fries Sociaal Planbureau.

Lees meer over de Friese paradox

Blogs over buitenwerken

Buiten in het nieuws

Ontdek buitenwerken in Friesland

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang je gratis Expeditie Buitenwerken programma

✅ 24-uurs programma 'Expeditie Buitenwerken'
✅ Twee experts over buiten je kantoor werken
✅ Drie toplocaties met groene werkplekken

NEEM CONTACT OP MET YVONNE

Wil je meer weten over de zakelijke mogelijkheden in Friesland? Neem dan contact op met Yvonne Hulleman. Zij neemt je mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op