Ga naar inhoud

Buitenwerken in Friesland

Fan Bûtenwurken krigest enerzjy (vertaling: van buitenwerken krijg je energie). Een frisse neus halen kan in je vrije tijd, maar zeker ook tijdens werkuren. Het is goed voor je productiviteit en creativiteit en draagt bij aan een stressvrij en betekenisvol leven. Laat dit nu naadloos aansluiten bij de ambities van Bloeizone Fryslân.

Wat is het effect van buitenwerken?

Om het effect van buitenwerken op je vitaliteit te meten, monitorden we 48 uur lang twee onderzoeksgroepen. Eén dag werkten de deelnemers volledig binnen en één dag in de buitenlucht. Executive Retreat De Laape en conferentie- en recreatielocatie Nieuw Allardsoog faciliteerden de buitenwerk plekken. Lekker tussen het groen.

De resultaten van de metingen zijn verwerkt en geanalyseerd door Bernard Maarsingh: psycholoog en eigenaar van psychologenbedrijf Maarsingh & van Steijn. Uit de metingen blijkt dat deelnemers tijdens de buitenwerk dag langer en meer (intensief) bewogen dan tijdens de binnenwerk dag. Het meetapparatuur registreert dit als stress, maar de deelnemers geven aan deze beweegmomenten als ontspannen te ervaren. De mogelijkheid om de natuur in te lopen voor een telefoongesprek of meeting zorgen voor ontspanning en ruimte.

Uit het onderzoek kunnen we concluderen dat Buitenwerken bijdraagt aan jou vitaliteit door:

Mear beweging - meer beweging
Minder prikkels fan kollega's - minder prikkels van collega's   
Rêstjaande omjouwing - rustgevende omgeving 
Flugger yn in (wurk)flow - sneller in een (werk)flow 

De afwisseling van kantoor en buiten is erg prettig, ik kom sneller in de flow en focus mij beter wanneer ik buiten, midden in de natuur aan het werk ben dan binnen waar al mijn collega's rondlopen en vragen aan mij stellen.

Voorbeeldexpeditie Buitenwerken

Bij Executive Retreat De Laape haal je het beste uit je buitenwerkdag. Het onderzoek naar het effect van buitenwerken geeft aan dat een combinatie van binnen- en buitenwerken het meest bijdraagt aan je vitaliteit. Buiten kom je sneller in een (werk)flow, ervaar je minder prikkels en beweeg je sneller en meer. Binnen ervaar je minder stress en overleg je makkelijker met collega's. In de glazen kas van De Laape werk je met de voorzieningen van binnen, in de groene omgeving van buiten. In een paar stappen zit je aan het water voor een brainstorm of belletje.

Combineer buitenwerken bij De Laape met een kennissessie, workshop of activiteit. In Nationaal Park De Alde Feanen vind je genoeg activiteiten om jouw zakelijke bijeenkomst onvergetelijk te maken. Wij stelden een voorbeeld expeditie samen, waar jij en je collega’s nog lang over na praten. Laat je inspireren en boek het hele pakket of pas het aan naar eigen wens.

Ontdek de Voorbeeldexpeditie Buitenwerken

Buitenbomen

Buitenbomen introduceert 'buitenwerken' als een nieuwe werkvorm naast thuis- en kantoorwerken. Regelmatig buitenwerken zorgt voor productieve en vitale werknemers en dus ook werkgever. Hiervoor creëren Maike en Marjolein van Buitenbomen bewustzijn bij bedrijven en zorgen voor de activatie van de werknemers. Door middel van een 3 uur durende workshop, nemen ze je mee in de wereld van het buitenwerken.  

Naast inzichten, onderzoeksresultaten en case voorbeelden, geven ze praktische handvatten voor dagelijkse toepassing in je werkzaamheden en demonstreren ze buitenwerktools. De basistools bieden ze aan in een toolkit voor een inspirerende buitenwerkdag. Vergader eens op een groene locatie: het is een ideale manier om op een laagdrempelige manier buitenwerken toe te passen. 

Voor de ontwikkeling en aanleg van buitenwerkplekken werken Maike en Marjolein van samen met diverse groen ontwikkelaars.

Wil je meer weten over de buitenwerk toolkit, workshop of advies aanvragen?

Lees meer over Buitenbomen

Bloeizone Fryslân

‘Bloeizone’ is afgeleid van ‘Blue Zones’, delen van de wereld waar de meest gezonde mensen leven. Waar mensen meetbaar langer leven. Fryslân heeft nu al de gelukkigste inwoners van Nederland, en heeft de ambitie om de zesde Blue Zone van de wereld te worden. Samen met inwoners van de provincie zorgt Bloeizone Fryslân dat er meerdere Bloeizones ontstaan in Friese dorpen, wijken en steden. Zones waar mensen samen een gezondere leefomgeving ontwikkelen.

SamenFitter – een vitaliteitsprogramma voor de provincie Fryslân - biedt een community aan om vragen te stellen over de bloeizones in Fryslân. Wat kun jij betekenen binnen jou omgeving? Ze houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en nodigen je uit voor bijeenkomsten.

Lees meer over Bloeizone Fryslân

Kantoortuin

Ook voor onze eigen organisatie zetten we ons in voor een gezonde werk omgeving. Zo bliezen we in 2021 onze kantoartún (kantoortuin) nieuw leven in. Een lege buitenruimte transformeerde naar een functionele en uitnodigende binnentuin. Met onze kantoortuin willen we inspireren om meer buiten te werken.

Benieuwd hoe je met handige tools en faciliteiten jouw buitenruimte kan inrichten tot ware buitenwerk oase? De dames van Buitenbomen adviseren je graag over de mogelijkheden.

Ontdek de Merk Fryslân kantoortuin

Ontdek de zakelijke buitenwerklocaties in Friesland

De Laape

De Laape

In een gezonde omgeving waar alles groeit en bloeit, kom je tot gezonde beslissingen. Laat jouw creativiteit stromen en je ideeën bloeien tijdens een buitenwerkdag op De Laape, al vanaf € 650,00. Brainstormen boven de kikkervijver, een meeting op de vlonder aan het water of voer dat lastige gesprek tijdens een mooie wandeling. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Wil je daarnaast graag weten hoe je dit ook binnen je eigen bedrijf kunt implementeren? We bieden op onze locatie ook de ‘workshop buitenwerken’ van Buitenbomen aan. Maak je dag compleet door te starten met deze leerzame workshop en breng het direct in de praktijk tijdens een buitenwerkdag op De Laape! 

info@delaape.nl | 058- 785 3103 / 06-21923998 | www.delaape.nl  

Nieuw Allardsoog

Nieuw Allardsoog

Nieuw! Op Nieuw Allardsoog: buitenwerken voor groepen. 

Buitenwerken is goed voor productiviteit, creativiteit en gezondheid. Bij Nieuw Allardsoog kun je nu midden in de Friese natuur je werk naar buiten verplaatsen. Wij faciliteren een goede buitenwerk plek voor jullie, van een comfortabele werkplek tot verlengsnoeren, en zelfs een oplossing voor een regenbui. Een dag arrangement buitenwerken kost €41,50 per persoon en is inclusief lunch, koffie/thee met lekkers, vers fruit, water, etc.   

mail@nieuw-allardsoog.nl | 0516-543888 | www.nieuw-allardsoog.nl/

Lokaal 55

Lokaal 55

Vergaderen op het water, groepsbuilding op het water of genieten aan het water? Bij Lokaal55 in Sneek zijn er verschillende mogelijkheden die het buitenwerken in Friesland op de kaart zetten. Het Drijvend Lokaal op het water kan als vergaderruimte dienen, de overdekte elektrische sloep zorgt voor een bijzondere ontmoetingsplek en de skûtsjes geven een actieve wending aan de meeting. Verschillende vergaderarrangementen zorgen voor een leuke bijeenkomst op een bijzondere buitenwerklocatie. Benieuwd naar de mogelijkheden?

info@lokaal55.nl  | 0515-460321 | www.lokaal55.nl 

Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt

Vergaderarrangement op Landgoed Lauswolt inclusief wandeling en lunch in de bossen van Beetsterzwaag 

Als u een vergaderarrangement boekt bij Landgoed Lauswolt, nemen wij uw gasten graag mee voor een heerlijke wandeling door de bossen van Beetsterzwaag. 

Na een korte wandeling stoppen we bij het Witte Meer voor een sandwich lunch. Geniet van de stilte van de natuur en de nazomer zon die door de bomen schijnt. 

8- uurs vergaderarrangement € 85,00 inclusief* (Vanaf 10 personen); 

  • Ontvangst met koffie/thee 
  • Start de dag met een multi vitamine energiebom 
  • Zoet tussendoortje in de ochtend 
  • Sandwich lunch bij het Witte Meer in de bossen van Beetsterzwaag 

Graag aangeven bij uw reservering dat u met ons een wandeling wilt maken door de bossen van Beetsterzwaag

*Het arrangement is inclusief koffie, thee, water, fruit, huisgemaakte pepermunt en zoetigheden. 

Het is mogelijk de vergadering/bijeenkomst buiten op ons landgoed plaatst te laten vinden in een prachtige bedoide tent. Liever binnen, dit kan in één van onze ruime vergaderzalen met daglicht en uitzicht over het landgoed 

reserveringen@lauswolt.nl | 0512-381245 | www.lauswolt.nl

Annage

Annage

Buitenwerken aan het water 

Midden in een Nationaal Park, dat is dé plek voor een groene buitenwerksessie. Je kunt hier actief en in alle rust vergaderen en trainen in een splinternieuwe energie neutrale vergaderlocatie direct gelegen aan het water met een ruimtelijke sfeer en een prachtige ligging. In onze grote, deels in de schaduw gelegen, tuin zijn een aantal speciaal ingerichte buitenwerk plekken opgesteld. Er zijn voldoende stroompunten, goed internetverbinding en flipovers. Daarbij verzorgen we graag de catering, aan het water. 

info@annage.nl  | 0511-539339  | www.annage.nl/

De mannen van buiten

De mannen van buiten

Mannen van Buiten is géén coaching bureau en géén trainings-bureau. Zij zijn een veranderbureau waarbij de deelnemer(s) zelf verantwoordelijk zijn. Zij reiken aan. Ongezouten, recht door zee. Eerlijk en respectvol. Ze draaien niet om de hete brei heen. Veranderen is leuk en soms zelfs noodzakelijk om tot andere inzichten te komen. Als jij of je team de wil hebben om te veranderen, dan ben je bij Mannen van Buiten aan het juiste adres.   

Mannen van Buiten, dit betekent dat de trajecten ook buiten zijn. Buiten het bedrijf, buiten een voor jou bekende omgeving, buiten in de frisse lucht. Ze beschikken over een aantal zeer geschikte Buiten locaties in Nederland en Duitsland.

info@demannenvanbuiten.nl | 0516 433 309 |  www.mannenvanbuiten.nl

Bureau Basalt

Workation en Team ontwikkeling 

Buiten werken op Terschelling. Als bedrijf of organisatie huren jullie via Bureau Basalt een passende locatie voor een lang weekend, midweek of langere periode. Hoelang een workation duurt is afhankelijk van de vraag- en doelstelling. Wat wil je met de workation bereiken? Dit heldere kader is belangrijk voor het succes. 
 
Het hele team werkt onder begeleiding van Bureau Basalt. Door eilandinspiratie die past bij jullie project, te ontspannen, te sporten en teamactiviteiten gericht op balans van lichaam en geest. 

Continu een ander tij 

Van eb naar vloed. Sta met beide benen op het wad, loop erlangs, of zak er soms in. En wij lopen er ook wel eens dwarsdoorheen. Zij bieden jullie een onvergetelijke Terschelling-ervaring in een maatwerktraject. We combineren teamontwikkeling met unieke eilandelementen in het programma 

Ze zijn zo veel mogelijk buiten en benutten de kracht van de eilander natuur en cultuur. 

karin.lodder@bureaubasalt.nl | +31 6 51 155 864 | www.bureaubasalt.nl 

 

Buitenwerk aanbod aanmelden

Ben jij een Friese toerisme ondernemer en heb jij aanbod wat perfect aansluit op het buitenwerken? Meld hier je buitenwerk aanbod aan en doe mee.

 

Aanmelden van buitenwerk aanbod