Ga naar inhoud

Een terugblik op het inspiratie event

Afgelopen 17 mei organiseerde Merk Fryslan vanuit de campagne Meet in Friesland het inspiratie event voor eventprofessionals. Met ruim twintig meeting & eventplanners gingen we op pad, of expeditie zou je kunnen zeggen. Geen lange presentaties. Friesland moet je beleven en meemaken.

Op het water
Tijdens het inspiratie-event nam uit-zeilen ons mee het water op. Even weg van alles. Handen uit de mouwen en de zeilen hijsen. Mooi weer of niet. Zeilen in Friesland is altijd een goed idee. Skûtsjes bieden ruimte voor vergaderingen, overnachtingen of gewoon een leuk uitje op de Friese meren of naar de Waddeneilanden. We hebben tal van aanbieders. Praamvaren is een relaxte manier van varen die prima geschikt zijn voor zakelijke groepen. Door een van de elf steden, door de prachtige bossen van Gaasterland of in het donker door natuurgebied de Alde Feanen. Hier is het ’s nachts pikkedonker en muisstil. Ideaal voor groepen om samen de stilte en schoonheid van de natuur te ervaren. Met de eventplanners voeren we door de prachtige wateren van de Luts in de praam Simmermoarn. Tijdens de borrel aan boord vertelde Mindert Wijnstra sterke verhalen uit de regio, en bleek dat de schipper ook nog eens accordeon kon spelen. Ook leuk rondom water: Fierljeppen. De slootjes leken ineens angstvallig breed. Na een korte uitleg durfden de meeste eventplanners toch de sloot over.

Cultuur
Leeuwarden-Friesland is natuurlijk een geweldige reden om in 2018, maar ook daarna Friesland te bezoeken. Themaproducent van Culturele Hoofdstad Rikkert gaf ons een kijkje achter de schermen bij de organisatie van LF2018. Evenementen vinden voor een deel plaats in Leeuwarden en omgeving. 50% van de evenementen vind plaats in de rest van de provincie. Tijdens de dag lieten we de eventprofessionals juist met een aantal projecten kennis maken die buiten de stad plaats vinden. Of zelfs buiten de provincie. Welstaat bijvoorbeeld, deze muziektheaterbeleving nam ons even mee naar Frederiksoord, naar de koloniën van weldadigheid. In de bus kregen we bezoek van Leen een Fries. Het project van de Friese bibliotheken waar je een local kunt inzetten voor een event of rondleiding. Of wat dacht je van the Tall Ship Races. Dit nautische event is een perfecte uitval locatie voor een netwerk event. 11Fountains is het nieuwe culturele erfgoed van Friesland. In alle 11 steden zijn door 11 internationale kunstenaars 11 fonteinen ontworpen. De fonteinen is het grootste internationale project rondom Culturele Hoofdstad. Oerol verzorgde een kort optreden om aandacht te vragen voor hun zakelijke arrangementen.  Never Ending Orchestra programmeert in 2018 in heel Friesland artiesten. Op een kar, in een zorginstelling of tijdens een festival. De dames van Regina Forte sloten namens NEO het bedrijfsfestival bij de Flinke Farm af.

Bedrijfsfestival en locaties
De eigentijdse eventboerderij Flinke Farm en industriële hotspot en voormalig slachthuis Lokaal 55 zijn twee voorbeelden van bijzondere locaties in Friesland. We bezochten deze locaties tijden het event.  Ze lenen zich voor eigentijdse vergaderingen, culinaire activiteiten of een bedrijfsfestival in de weidsheid van Friesland. Stadsboerderij de Mallemok in het pittoreske Sloten verzorgde een heerlijk lunch. We sloten de dag af met een bedrijfsfestival bij de Flink Farm in Hemelum. Hier maakten de eventplanners kennis met diverse locaties in Friesland  die zich uitstekend lenen voor incentives rondom het water. De locaties Hotel Galamadammen, De Pollepleats, Attema-sate, en watersportcentrum De Fluessen gaven een korte pitch aan alle gasten over de mogelijkheden bij hun locatie.

Zelf Friesland bezoeken
Bij het volgende inspiratie-event aanwezig zijn? Volg ons linkedin account of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Hulp nodig bij het samenstellen van jouw event of locaties bezichtigen in Friesland? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.