Ga naar inhoud

Tips om te beginnen met buitenwerken

De provincie Fryslân is de buitenwerkplek bij uitstek: er is ruimte, er is nog ongerepte natuur en het buitenleven zit de Friezen in het bloed. Je werkt hier op unieke zakelijke locaties in de natuur. Maar in principe kun je natuurlijk overal buiten werken! Lees in de tips hoe je naar buiten gaan kunt integreren in je dagelijkse werk.

 

1. Tools

Er zijn tal van handige tools om buitenwerken te integreren in de (kantoor)tuin. Denk aan praktische tools als een staand (mobiel) bureau, een accu om je laptop en mobiel op te laden, een zonneklep voor je scherm en een whiteboard voor aan een boom.

 

 

2. Wandelen

Wandel tijdens een kennismakingsgesprek, bijpraatmoment of meeting. De ‘Walk-Inn’ en de ‘weeting’ zijn werkvormen die je prima naar buiten kunt brengen. Zit je even vast rondom een vraagstuk? Ga even naar buiten voor een blokje om: wedden dat je daarna weer productief aan de slag kunt?

 

 

3. Werkplek

Met een pentahouse in je ‘kantoortuin' creëer je een moderne werkplek. Je werkt beschut tegen wind en regen toch in een buitenomgeving. 

 

 

4. To do's

Spaar je telefoontjes op, pak je oortjes en pleeg je gesprekken tijdens een blokje om. Vraag degene met wie je belt om de belangrijkste afspraken op de mail te zetten.

 

 

5. Schaduw

Zorg bij mooi weer voor voldoende schaduw en stel je laptopscherm in op hoog contrast op een zonnige dag. Er zijn speciale zonneschermen beschikbaar die je over je laptop kunt plaatsen ter bescherming van de zon. 

 

 

6. Stroomvoorziening

Leg een aantal elektriciteitspunten aan in de tuin, of gebruik een speciale powerbank of accu. Er zijn accu's beschikbaar waar je meerdere laptops en telefoons aan kunt opladen. Sommige van deze zijn zelf gemakkelijk uit te breiden met een wifi hotspot zodat je midden in de natuur toch beschikking tot het internet hebt. 

 

 

7. Planten

Vind je buitenwerken toch lastig? Omring je zelf en je werkplek dan met planten. Onderzoek wijst uit dat 40 seconden kijken naar een tuin of groene omgeving al zichtbaar minder fouten oplevert. 

 

Bekijk ook