Ga naar inhoud

Geluk

Bedrijfsuitje op het water

Water. In Friesland zijn we er grutsk op. Onze nationale sport is niet voor niets skûtsjesilen. Omdat zeilen teamwork en communicatie vraagt, is het al jaren het perfecte bedrijfsuitje. Maar zeilen is niet het enige wat je op of aan het water kan doen met je team. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje fierljeppen of een spelletje wie het eerst van zijn SUP board valt? Wij geven je onze tien favoriete teamuitjes op en aan het water! 

SkutsjesÎlen

Beeldbank - rechtenvrij
blauw, boot, earnewald, skutsje, skutsjesilen, varen, water, zeilen, zomer

Hét bedrijfsuitje in Friesland: skutsjesîlen. Van origine zijn het oude vrachtschepen die turf, mest en andere lading bij de boerderijen brachten. Nu staan de platbodems garant voor een hoop plezier en competitie! Hijs de zeilen en ga aan het roer staan. Als je met een grote groep bent, kun je misschien wel een wedstrijdje houden.  

Droogvallen op het wad

Het bijzonderste stukje Unesco Werelderfgoed: De Wadden

Op de bodem van de zee lopen zonder nat te worden? Dat kan! Je vaart met een zeilschip de Waddenzee op om vervolgens, wanneer het laag water wordt, midden op een zandplaat droog te vallen. Stap het schip af en ga op ontdekkingstocht. Wat voor dieren leven er eigenlijk op het wad? 

Fierljeppen

Ga op pad in het Friese landschap. Gewapend met een lange stok en kleren die nat mogen worden struin jij door de weilanden. Je komt sloten tegen die overgestoken moeten worden. Hoe breder de sloot hoe spannender het wordt. Wie gaat er als eerste kopje onder?

Culinair Wadlopen

Wadlopen is een unieke ervaring, maar een culinaire wadlooptocht is dat al helemaal. Leer tijdens deze tocht alles over de eetbare wereld van de Waddenzee. Nog nooit gehoord van alikruiken en zakpijpers? Na deze wadlooptocht wel! Vervolgens duiken jullie de keuken in om met alle verzamelde ingrediënten de lekkerste gerechten te bereiden.

Rib-varen

Tijd voor wat actie? Ga met je team RIB-varen! RIB staat voor Rigid Inflatable Boat en dan hebben we het niet over een kneuterig opblaasbootje, maar over een stoere boot die met hoge snelheden over het water scheert. Uitwaaien gegarandeerd.

Beach clean-up

Site Event. ^WH

Actief bezig zijn, tot rust komen én wat goeds doen voor de natuur? Een beach clean-up heeft het allemaal. Met het kalmerende geluid van de branding op de achtergrond en het zilte zeebriesje in je gezicht is het goed toeven op het strand. Handen uit de mouwen en opruimen maar!

Suppen

Dacht jij altijd dat Stand Up Paddling saai is? Echt niet! Suppen is eigenlijk een hele goede work-out. Probeer maar eens je balans te houden en niet in het water te vallen. Het is ook een leuke manier om een stad vanaf de grachten te ontdekken.

Schaatsclinic

Een teamuitje op bevroren water behoort ook zeker tot de opties! Schaatsen zit in het bloed van iedere Fries. Zodra het voor het eerst weer gevroren heeft, begint het bij ons een beetje te kriebelen. Schaatskoorts krijgen we dan. Heb jij daar ook last van? Bind die ijzers onder en ontdek het.

Strandzeilen

Niet zeilen op het water maar aan het water? Ga strandzeilen, ofwel blokarten. Je racet in een lichtgewicht buggy-frame met een surfzeil over de eilander stranden. Met de juiste weersomstandigheden kun je snelheden van wel 60 km/h bereiken, wow! Wie is de grootste durfal?

Branding kajakken

Ga het gevecht aan met de branding van de Noordzee. Ben je sterk genoeg om door de golven heen te peddelen om daarna om te keren en al surfend op de golf weer naar het strand te varen? Geloof ons, wanneer je hierin slaagt geeft het een enorme adrenaline boost!