Ga naar inhoud

Expeditie Opladen

Impressie van de dag

Zo ziet het programma eruit

Programma in het kort

Dag 1:

13:00 Ontvangst Suvelfabryk
14:00 Workshop Breinvriendelijk werken
15:00 Wandeling en oesters plukken
17:00 Wijnproeverij Frysling 
18:30 Diner verzorgd door Mearkas
22:00 Sterrenkijken 

Dag 2:

08:00 Ontbijt 
11:00  Yogales op locatie 
12:00  Einde programma, keuze om te blijven of terug naar huis te gaan

Ontvangst bij de Suvelfabryk

Ontvangst bij de Suvelfabryk

Deze oude melkfabriek is nu een moderne en sfeervol ingerichte accommodatie. Je zit er ‘s winters lekker warm bij terwijl de gure oostenwind om het industriële pand waait. De Suvelfabryk ligt vlakbij bij UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. 

Workshop Breinvriendelijk werken

Workshop Breinvriendelijk werken

Jeroen Stek werkt als provocatief- en systeemtherapeut, supervisor, trainer & coach bij Maarsingh en van Steijn te Leeuwarden, een netwerk voor psychologische expext. Daarnaast is hij mede vormgever trainer provocatief leiderschap bij ZoetZuur-Kumpany en geeft landelijk diverse workshops, lezingen en trainingen. Hij was ooit directeur Verblijf van een recreatiepark in Brabant.

Wil jij ook Werkgeluk ervaren? Ga dan breinvriendelijk werken. Nu we steeds beter weten hoe ons brein werkt, is het handig om je brein voor je te laten werken. Wat komt er langs in deze workshop? Natuurlijk hoe het brein werkt en hoe we het kunnen beïnvloeden. Wat je werk veel effectiever maakt en met meer plezier. Wanneer stress je helpt in plaats van tegen werkt en nog veel meer. De uitdaging is om net zo fit aan het eind van de dag te zijn dan aan het begin. Natuurlijk gaan we ook veel doen, doen is immers de beste manier van denken. Het is niet voor niks een workshop, dus aan het werk!

Wadlopen op z'n Fries

Wadlopen op z'n Fries

Het uitzicht over de waddenzee strekt zich verder en verder uit terwijl je in het plaatsje Paesens-Moddergat de dijk op klimt. Onder leiding van een gids verkennen we het ruige kweldergebied, waar ook de mossel- en oesterbanken te vinden zijn. Tijdens deze expeditie kun je zelfs in bepaalde maanden wilde oesters plukken.

Kwelder wandeling

Kwelder wandeling

Je kunt kiezen voor een avontuurlijke tocht over het wad of voor een ontspannen wandeling langs dit prachtige natuurgebied. Tijdens beide activiteiten staat er een deskundige gids voor je klaar die je alles vertelt over de omgeving. Je maakt niet alleen kennis met de unieke flora en fauna die het wad te bieden heeft, maar je leert ook veel over de prachtige natuur die ons land rijk is.

Wijnproeverij door frysling icm de geplukte oesters

Wijnproeverij door frysling icm de geplukte oesters

Op vruchtbare zandgronden tussen eeuwenoude pingo’s ontwikkelde De Frysling de meest noordelijke wijngaard van Nederland. Dit familiebedrijf heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Best mousserende wijn van de lage landen. De vers geplukte oesters vinden hier een perfecte aanvulling.

Diner bij de Suvelfabryk

Diner bij de Suvelfabryk

De sfeervolle locatie van de Suvelfabryk kleden we aan in winterse sferen. Tussen de priklichtjes, schapenvachten en warme kleden bereidt Maerkas buiten een stoere winter barbecue.  

Sterrenkijken

Sterrenkijken

Het Lauwersmeergebied is een van de donkerste plekken van Nederland. Sluit je dag af met sterrenkijken onder begeleiding van astronoom Koen van den Driesche van Waddensky. Kijk naar de sterrenhemel door een echte telescoop. Op heldere dagen kun je de Melkweg zelfs zien met het blote oog. Bij minder gunstig weer verzorgt Koen een interactieve sessie. 

Ontbijt, verzorgd door de Suvelfabryk

Ontbijt, verzorgd door de Suvelfabryk

Start de dag met een heerlijk en relaxt ontbijt om met frisse energie aan de dag te beginnen.

Yoga

Ervaar vitaliteit en ontspanning met een yogasessie in de Suvelfabryk. Hier kun je na het ontbijt heerlijk genieten van een yogasessie onder begeleiding van een professional. 

In samenwerking met

Breid het programma uit met deze activiteiten

Kom in contact

en laat je informeren over de zakelijke mogelijkheden in Friesland. We nemen je graag mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op