Ga naar inhoud

Expeditie Droogvallen

Dit ga je doen

Inspiratie

Eb en vloed bepalen de tijd van inschepen. Vanuit Harlingen vaar je op een authentieke klipper over de Waddenzee richting Terschelling. Boven een zandplaat laat het schip zich ‘droogvallen’: terwijl het eb wordt, komt het schip vast te liggen. De waddenbodem wordt zichtbaar en vanuit het schip stap je zo de bodem van de zee op voor een wandeling met je collega’s en een gids. Aan boord kun je als team de schipper en maat helpen met het zeilen en is er zowel binnen als buiten ruimte voor een inhoudelijk programma.

 

Zo zag het programma eruit

Programma in het kort

Dag 1

09:00 -09:30 
Verzamelen in Harlingen haven

10:00
Samen de zeilen hijsen & start van de Expeditie 

10:30 - 15:00
Inhoudelijk programma verzorgd door Siebren van Ringh

15:00 - 17:00 
Droogvallen 

17:00 - 19:00 
Wadlopen met Gids Renate van de Waddenvereniging

19:00 - 21:00 
Diner aan boord terwijl we koers zetten naar de haven van Terschelling 

21:00 - 23:00 
Dark Sky Experience 

23:00  
Naborrelen 

Overnachten op het zeilschip in je eigen hut 

Dag 2

08:30 - 10:00
Ontbijt verzorgd door 't Lokaal

10:00 - 13:00
We zetten de koers terug naar het vaste land 

13:00 - 14:00
Aanmeren in de haven van Harlingen

Rederij Vooruit

Rederij Vooruit

Met een geschiedenis die teruggaat tot begin jaren 60, mag Rederij Vooruit zich het oudste charterkantoor van Nederland noemen. Met 35 traditionele schepen kan Rederij Vooruit voor ieder zeilavontuur op de Waddenzee of IJsselmeer een onvergetelijke tocht maken.  

Samen de zeilen hijsen! De perfecte teambuilding activiteit waarbij je onbewust je communicatie skills op de proef stelt, onder het toeziend oog van de schipper en bemanning zal iedereen alles leren over het zeilen.  

Josina Elisabeth

Josina Elisabeth

De zeilklipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten. Het schip is perfect voor groepen, doordat er 12x 2 persoons hutten gerealiseerd zijn, daarbij nog eens 2x 4 persoons hutten. Ook is er voldoende ruimte op het dek met een grote kuip. Benedendeks bevindt zich een sfeervol dagverblijf, met gezellige zithoeken, keuken en meerdere toiletten en douches. De zeilklipper beschikt over 32 bedden, maar heeft een capaciteit van 55 personen voor een dagtocht.  

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee

Een gebied waar zee en wind de kustlijn van 3 landen vorm geven. Het aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb, is de broedplaats en overwinteringsgebied van 10 tot 12 miljoen vogels per jaar. Sinds 2009 is de Waddenzee benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Het bijzondere landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen, zandplaten creëren een uniek gebied, een gebied dat één van de laatst overgebleven grootschalige bij eb droogvallende ecosystemen is waar de natuurlijke processen blijven functioneren.  

Buro Frijman

Buro Frijman

Plannen om de strategie binnen een project of de volledige organisatie om te gooien waardoor er meer kracht achter gezet kan worden. Dit is een proces dat veel aandacht en tijd kost. Buro Frijman biedt ondersteuning, adviseert en laat jou inzien dat de moeilijke vragen heel makkelijk beantwoord kunnen worden. Als je de vraag maar goed benaderd. Frijman biedt drie kernproposities, mastermind sessies, de kracht van het samenwerken en strategische projecten. Voor iedere vraagstuk kan Frijman jou ondersteunen in het proces te versnellen en er voor zorgen dat er een kwalitatief resultaat op tafel gelegd wordt.  

Waddenvereniging

Waddenvereniging

Opkomen voor de belangen van de Waddenzee, dat is de taak die de Waddenvereniging op zich heeft genomen. Met de steun van de leden speelt de Waddenvereniging in op alle ontwikkelingen die plaatsvinden in het gebied, daarbij worden zoveel mogelijk mensen en organisaties betrokken. 

Maar wat maakt de wadden nou zo uniek? Zijn het de moddervlakten, de duinen of de kwelders? Door het zelf te ervaren ontdek je dat het Waddengebied veel unieke en onverwachte ervaringen kan bieden.

De Waddenvereniging deelt haar expertise dan ook graag over het Waddengebied. Wanneer het water zich volledig heeft teruggetrokken zal de gids van de Waddenvereniging ons meenemen het Wad op. Hier deelt ze haar expertise en zal er gejut worden naar zwerfafval op de bodem van de zee. 

Dark sky park

Dark sky park

Door de huidige stand van de lichtvervuiling in Nederland wordt het ons erg moeilijk gemaakt om de echte duisternis te ervaren. Er is altijd wel en lantaarnpaal, winkelvitrine of reclamebord in de buurt die ervoor zorgt dat het niet volledig donker is om je heen. Voor de echte duisternis beleving zal je dan ook naar Friesland moeten reizen. Hier bevinden zich 2 Dark Sky Parken. Één daarvan is in het natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling. Hier hoef je geen telescoop mee te nemen om de sterren te kunnen bewonderen, met helder weer is de sterrenhemel en Melkweg al te bewonderen met het blote oog.   

Mooi weer Terschelling

Mooi weer Terschelling

Met een ribboot zeehonden spotten, met zonsondergang in een 4x4 landrover over het strand rijden of tot rust komen met een yoga sessie. De lijst van activiteiten is te lang om volledig op te noemen. Wel kan er gezegd worden dat een bezoek aan Terschelling met een activiteit van Mooi Weer Terschelling uniek en onvergetelijk gemaakt zal worden. Alle activiteiten, locaties en programma’s zijn op maat te maken, Mooi Weer Terschelling denkt graag met je mee.  

't Lokaal

't Lokaal

Knus, gezellig en opvallend, dat zijn de 3 kernwoorden voor ’t Lokaal. Eigenaresse Ria Laanstra maakt de lekkerste koffie to-go of neem wat anders lekkers mee uit de eetwinkel. Tijdens de expeditie kan je bij de opkomende zon genieten van Ria's heerlijke koffie, terwijl het ontbijt door Ria wordt voorbereid.  

In samenwerking met

Breid het programma uit met deze activiteiten

Overnachtingsmogelijkheden in combinatie met droogvallen

3 inspiratie tips

Kom in contact

en laat je informeren over de zakelijke mogelijkheden in Friesland. We nemen je graag mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op