Ga naar inhoud

Expeditie Buitenwerken

Impressie van de dag

Zo ziet het programma eruit

Programma in het kort

17.30 - 18.00 
Inloop

18.00 - 19.00
Outdoor cooking

19.00 - 21.00
Elektrisch praamvaren met de Wartenster in Nationaal Park de Alde Feanen

21.00 – 22.00
Inspirerende sessie bij het kampvuur door Campfire Stories

Slapen bij De Laape 

07.30 – 08.30
Yogasessie van Club Yoga, rondje joggen of morning walk

08.30 – 09.15
Ontbijt met lokale producten

09.30 – 12.00 
Workshop Buitenwerken georganiseerd door Buitenbomen

12:00 - 13:00 
Lunch met lokale producten (ook beschikbaar to go)

13:00 - 16:00 
Buitenwerken (optioneel) 

Locatie - De Laape

Locatie - De Laape

De Laape is een voormalige boerderij in Warten, onder de rook van Leeuwarden en een buitenwerk spot bij uitstek. De twee smaakvol ingerichte kassen geven je eigenlijk altijd het buiten-gevoel, ook als het wat minder goed weer is. Als je de deur van je hotelkamer open doet, sta je midden in de natuur. Het hele terrein is gebouwd op maximaal gebruik van duurzame voorzieningen. De boomgaard levert een rijkdom aan kersen, appels en peren. 

Outdoor cooking

Wanneer je arriveert op de Laape mag je direct aan tafel aanschuiven. Een professionele chefkok zal in de buitenlucht een heerlijk avondmaal klaarmaken.

Elektrisch praamvaren

Elektrisch praamvaren

Na heerlijk buiten te hebben gegeten is het tijd voor een kleine wandeling van ongeveer 15 min. Deze wandeling brengt jullie naar de opstap van het praamvaren. Tijdens deze 2 uren zal de schipper zijn passie delen over de natuur met het Nationaal park de Alde Feanen als achtergrond(geluid). Je zal 100% kunnen genieten van de geluiden van de natuur, omdat je verplaatst wordt doormiddel van een elektrische praam!

Overnachten in een Tiny House

Overnachten in een Tiny House

De Laape heeft op het terrein 18 1-persoons slaapkamers. Elke kamer is uniek ingericht en voorzien van een eigen badkamer, zithoek en single bed of bedstee. Als je de deur open doet sta je midden in de natuur. 

Bij het kampvuur

Bij het kampvuur

De avond wordt afgesloten met een inspirerende verhalen sessie bij een warm kampvuur. 

Begin de dag goed

Begin de dag goed

Stap je tiny house uit direct de natuur in. Doe een kleine wandeling of een ga een rondje joggen in de prachtige natuur. Ook kan je deelnemen aan de yogasessie, gegeven door Rianne Hoekstra van Club Yoga, omringd door de natuur zelf. 

Ontbijt met lokale producten

Nadat je fijn wakker bent geworden door een yoga sessie of een wandeling langs het water schuif je aan tafel aan, met je voeten in het gras. De Laape werkt graag samen met lokale ondernemers, zo ook voor het ontbijt.

Workshop

Workshop

Buitenwerken is een nieuw geïntroduceerde werkvorm die bedrijven veel vitaliteit en effectiviteit oplevert. Ideaal om eens te proberen in een mooie groene omgeving zoals bij de Laape. De organisatie buitenbomen verzorgt een workshop buitenwerken. De workshop geeft inzichten en vaardigheden om buitenwerken, heisessie en management traningen met groepen gemakkelijk naar buiten te verplaatsen. Ook delen Marjolein en Maike hun eigen ervaringen en inzichten. 

Lunch & buitenwerken

Na de workshop is het aan jou! WIl je een lunch to go en richting huis? Of maak je nog gebruik van de faciliteiten en ben je al zo geinspireerd dat je blijft 'buitenwerken'. In principe is het programma rond 12 uur afgelopen. De locatie blijft beschikbaar als werkplek. 

In samenwerking met

Breid het programma uit met deze activiteiten

Overnachtingsmogelijkheden in combinatie met Expeditie Buitenwerken

3 inspiratie tips

Kom in contact

en laat je informeren over de zakelijke mogelijkheden in Friesland. We nemen je graag mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op