Ga naar inhoud

Op micro avontuur in Nederland

Micro avonturen dicht bij huis vormen de nieuwe trend, aldus reistrendwatcher Tessa aan de Stegge. Als reisvoorbeeld noemt ze sterrenkijken in de tuin, of een korte roadtrop in de buurt. Verre incentives naar het buitenland passen lang niet altijd meer in het duurzame beleid dat veel bedrijven voeren. Ook bedrijven denken veel meer na over de impact die hun reizen hebben op het klimaat. Daarom is zo'n microavontuur dichtbij huis een goed alternatief.  

Friesland, met haar vier nationale parken, twee Unesco Werelderfgoederen, elf cultureel-historische steden, de Waddeneilanden en meren biedt een scala aan unieke natuurbelevingen die geschikt zijn voor een teamuitje. We hebben de mooiste avonturen in Friesland voor je op een rijtje gezet. 

Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland blijft het nummer 1 teamuitje. Stap op één van de vele zeilschepen die Friesland rijk is. Beleef de Friese meren met de wind door je haren. Opspattend water in je gezicht en fantastische uitzichten over de Friese wateren. Je kunt kiezen voor een klein valkje, een authentieke skûtsje of toch een grote driemaster waar je ook op kunt slapen.

Op excursie in een Dark Sky Park

Op excursie in een Dark Sky Park

Echte donkere nachten maak je bijna niet meer mee door de vele lichtbundels van steden en dorpen. Het Dark Skypark op Terschelling is één van de donkerste plekken van Europa. Ga met een jeep bv naar het uiterste puntje van het eiland op de Boschplaat en verwonder je over de miljoenen sterren. De gids neemt jullie mee voor een nachtelijke excursie.

Droogvallen op het Wad

Droogvallen op het Wad Rechten vrij

Een unieke ervaring waardoor je als team nog wel even met elkaar opgescheept zit. Boven een zandplaat laat het schip zich namelijk ‘droogvallen’. Terwijl het eb wordt, komt het schip vast te liggen op een zandplaat midden op de Wadden. De waddenbodem wordt zichtbaar. Vanuit het schip stap je zo het Unesco werelderfgoed de Waddenzee in.

Boswachter voor een dag

Boswachter voor een dag

Weg met het kantoor! Op naar het bos! Groen doen is een hot item voor veel bedrijven. Wat is nu groener doen dan de boswachter helpen? Lekker de handen uit de mouwen steken en actief bezig zijn. De boswachter vertelt je natuurlijk ook alle ins & outs over de natuur en haar bewoners.

Wadlopen bij Peassens – Moddergat

Wadlopen bij Peassens – Moddergat

Verruil je hakken voor een modderbad. Wil je echt de weidsheid, het water en de natuur ervaren? Dan is wadlopen dé activiteit voor jou. Je loopt namelijk over de zeebodem naar de zeerand wanneer het eb is. Een hele bijzondere beleving

Safari in Lauwersoog

Safari in Lauwersoog

Voor een safari hoef je niet naar Kenia! Ga op een echte Landrover safari door de wildernis van natuurgebied Lauwersmeer. In samenwerking met Staatsbosbeheer rijd je door het ongerepte natuurgebied van dit prachtige natuurpark. Bijzonder Plekje ging je voor en schreef er een blog over.

 

Meehelpen in de wijngaard

Meehelpen in de wijngaard

Het nuttige en het aangename combineren? Wat dacht je van helpen op een wijngaard met aansluitend een wijnproeverij. De Noordelijkste wijngaard van Nederland biedt hier bijzondere arrangementen voor. Leuk detail: de wijngaard is in 2018 uitgroepen tot beste wijngaard van de Lage Landen.  

Nachtvaren in de Alde Feanen

Nachtvaren in de Alde Feanen

Varen in Friesland 2.0. Dit keer worden al je zintuigen geprikkeld. Je vaart in het donker met een sloep door dit prachtige natuurgebied. Tijdens de tocht komt de nacht tot leven terwijl de sterren fonkelen boven je hoofd. De schipper vertelt lokale spookverhalen om de beleving compleet te maken.

Lees meer blogs

Lees meer blogs In map marketing zakelijk - campagneplannen - druk he - foto's - algemeen rechtenvrij

9 vergaderboerderijen met volop ruimte