Ga naar inhoud

Op culturele ontdekkingsreis in Leeuwarden

Afgelopen 23 en 24 november organiseerde Meet in Friesland (onderdeel van Merk Fryslân) een inspiratiereis voor touroperators en incentivebureaus uit Nederland en België. Een groep van vijftien personen ging het laatste weekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 op pad om te ontdekken wat Friesland te bieden heeft op cultureel gebied in 2019.

De eerste stop van de ontdekkingsreis was het Fries Museum. De touroperators en eventplanners kregen een exclusieve preview van de blockbuster ‘Rembrandt en Saskia – Liefde in de Gouden Eeuw’ die nog tot 17 maart te zien is. Vervolgens was het tijd om de  ‘perfecte match’ te vinden tijdens de speeddates in het Boutique Hotel Catshuis. Touroperators kregen tijdens deze speeddates de kans om kennis te maken met een groot aantal Friese ondernemers. Zo zat iedereen direct aan tafel bij partijen die kunnen helpen met een (cultureel) programma voor 2019. Win-win!

Elektrische sloepjes van Greenjoy Leeuwarden bracht de groep naar de dinerlocatie in de Blokhuispoort dat tot 2007 dienst deed als huis van bewaring. Inmiddels is dit dé culturele hotspot van Leeuwarden. Met goed gevulde magen werd de ontdekkingsreis weer voortgezet. Op naar sfeervol winterfestival Explore the North en magisch lichtfestival LUNA die tegelijkertijd plaats vonden in de binnenstad. Slapen deed de groep aan boord van authentiek zeilschip de Margot van Rederij Vooruit. De tweede dag van het inspiratieweekend werd afgesloten met een culturele stadswandeling verzorgd door Henk Leutscher van A Guide to Leeuwarden. De bieroproer van Leeuwarden, het verhaal van Saskia van Uylenburg en het geboortehuis van M.C. Escher ze kwamen allemaal aan de orde. 

Het laatste weekend van Culturele Hoofdstad zit er inmiddels op. Het einde van een legendarisch cultureel jaar. Tegelijkertijd het begin van al het moois wat komen gaat in 2019. Want één ding is zeker: Friesland is in 2019 net zo’n fantastische bestemming als in 2018!

Meet in Friesland
Meer weten over de mogelijkheden in Leeuwarden en Friesland? Of je nu op zoek bent naar de beste tips, de leukste activiteiten, of de mooiste locaties. Meet in Friesland helpt je op weg. We geven advies, brengen je in contact met de juiste bedrijven of organiseren een locatiebezoek. 

  • Fam trip november 2018
Eigen beeldmateriaal dus rechtenvrij te gebruiken
  • Famtrip november 2018