Ga naar inhoud

Jouw event op een eiland

Nederland heeft vijf Waddeneilanden en vier daarvan zijn Fries grondgebied. De eilanden hebben allemaal hetzelfde gemeen: de zilte lucht, de eindeloze stranden en prachtige duinlandschappen zorgen ervoor dat je je écht even in een andere wereld waant. Dat gevoel begint al zodra je de veerboot op stapt, wanneer je omringt wordt met water en de rust en ruimte je overspoelt. Dit gevoel laat je niet meer los tot je weer op vaste wal staat. Een Waddeneiland is daarom een unieke locatie voor jouw incentive of zakelijke event!

Vergaderen in de duinen of in het bos

Denk jij bij vergaderen aan saaie kantoorruimtes met te felle lampen? Nergens voor nodig! Ga eens met je team in de duinen zitten. De frisse zeebries zal jullie goed doen. De vergadering vol energie en focus in gaan? Start hem dan met een lesje yoga. Het strand is namelijk een fantastische plek voor een Downward Dog of een Zonnegroet!

Liever de beschutting van het bos opzoeken? Midden in de Terschellinger bossen, maar wél op maar een kwartiertje lopen van het strand, vind je de Folkshegeskoalle. Naast de verschillende cursussen die ze aanbieden, kun je hier ook fantastisch vergaderen of presenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van hun openluchttheater De Rondte? Leuke bijkomstigheid: je kunt hier ook slapen. De accommodatie is gebouwd op de fundamenten van de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, de Atlantikwall.

Unieke overnachtingsmogelijkheden

Strandhotel Zandt aan Zee op Schiermonnikoog is het noordelijkste hotel van Nederland. Buiten het seizoen kun je het hele hotel afhuren als luxe groepsaccommodatie voor jou en je groep. Met de Noordzee als voortuin en het Nationaal Park Schiermonnikoog als achtertuin is dit wel een hele bijzondere locatie!

Nóg dichter op de zee zul je een hotel niet vinden, Strandhotel Seeduyn ligt namelijk op de eerste duinerij. Tegenwoordig mag je niet meer op de duinen bouwen, dus dit is echt uniek. In het gehele hotel hoor je de rollende golven en ruik je de zilte lucht. Het ultieme gevoel van vrijheid!

Proef de eilanden

Wie kent Terschelling nou beter dan Flang, geboren en getogen Terschellinger én kok. Pluk samen met Flang paddenstoelen, bessen en eetbare bloemen tijdens een wildplukwandeling, oesters en alikruiken tijdens een culinaire wadlooptocht of ontdek zijn eigen zilte groentetuin. Met alle verzamelde ingrediënten kook je in Kookstudio Flang in de Pan vervolgens de heerlijkste gerechten en proef je de pure smaak van Terschelling.

Niet op Terschelling maar op Vlieland? Dan moet je echt op stap met Gerrit de Oesterman. Met laagwater ga je met Gerrit het Wad op. Hij leert je alles over de geschiedenis van het eiland en haar flora en fauna. Je plukt je eigen oesters en gaat vervolgens de jutterstuin in waar je je vangst, met behulp van bijvoorbeeld de lekkere sjalotjes uit de tuin van Buurman Jaap, omtovert tot een culinair hoogstandje.

Weidse vergezichten

Wanneer je op Vlieland bent kan een bezoekje aan de Vliehors niet missen! De Vliehors is een grote zandvlakte van 24 vierkante kilometer en wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Stap in de Vliehors Expres en ervaar de weidsheid van dit prachtige on-Nederlandse landschap tijdens een rondrit. De stilte is oorverdovend.

Liever een activiteit waarbij je de handen uit de mouwen moet steken? Ga dan strandjutten. Zo is het strand van Schiermonnikoog het breedste strand van Nederland, er komt geen einde aan! Dat betekent dat er ook van alles aan spoelt. Verzamel de mooiste schelpen of help juist de natuur schoon te houden door aangespoeld touw of plastic te verzamelen.