Ga naar inhoud

Friesland in de lijst van 'Best in Europe' van Lonely Planet

Feest in Friesland: Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. De meest toonaangevende reisgids ter wereld maakte dit vandaag bekend. Een unicum voor Nederland want nog nooit eindigde een bestemming in ons land zo hoog op deze beroemde lijst.  

De bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en het Fries Waddengebied waren de doorslaggevende factor voor deze hoge notering. Ook de verkiezing tot culturele hoofdstad bleef niet onopgemerkt: “Het is een verdiende plek; niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met fenomenale Culturele Hoofdstad-evenementen, maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken,”  zegt Lonely Planet hoofdredacteur Sara van Geloven.

De schrijvers van Lonely Planet reizen al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels. Friesland heeft alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië boven zich in de ‘Best in Europe’ lijst.