Ga naar inhoud

Boost jouw thuiswerkgeluk met deze 10 Friese thuiswerktips

Nog niet eens zo lang geleden was een dagje thuiswerken om je even terug te trekken in je eigen bubbel voor veel mensen puur genieten. Nu we verplicht in die bubbel, de zogenoemde biotoop, moeten blijven, is dat wel anders. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje, want we kennen allemaal momenten waarop we dat thuiswerken écht even niet meer zien zitten. Om jouw thuiswerkgeluk een boost te geven, hebben wij tien Friese thuiswerktips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Verander je achtergrond

Tip 1: Verander je achtergrond

Verander je achtergrond van je Teams-, Zoom- of Skypemeetings eens. Wel zo prettig om niet meer te stressen over een niet opgeruimde werkkamer of de was die achter je te drogen hangt! Wij hebben de mooiste foto’s van Friesland geselecteerd, zodat je je voor even in het prachtige Friese landschap waant.

Tip 2: Een babbeltje om bestwil

Over videocalls gesproken: bouw ruimte in voor een gezellig babbeltje. Op kantoor doe je dit ook, dus waarom thuis niet!

Tip 3: Een goed bakje koffie

Goede koffie is het halve werk. Van een slap, smakeloos bakkie pleur wordt niemand blij. Wij zijn dol op de Friese koffie van bijvoorbeeld Ús Kofje van Brandsma, de zelf gebrande koffiebonen van Post-Plaza of de duurzame, biologische koffie van Dutch Beans.

Tip 4: Friese playlist

Tip 4: Friese playlist

Maak een playlist met fijne liedjes die je zachtjes op de achtergrond aan zet of geef die volumeknop een slinger en ga even helemaal los. Wij gaan erg lekker op onze Friese playlist, met nummers van bijvoorbeeld Nynke Laverman en Hessel en Tess.

Tip 5: Lunch? Een feestje!

Tip 5: Lunch? Een feestje!

Neem de tijd voor je lunchpauze en eet je bôle niet even gauw achter je laptop op. Maak er klein feestje van met lekkere sandwiches, een goed gevulde wrap of een eitje (van alleen al de naam sunny side up worden we al vrolijk). Of in deze tijd misschien nog beter: bestel iets bij je local.

Tip 6: Verhoog die hartslag

Tover je huis- tuin- en keukenattributen om tot work-out gear en verhoog zo nu en dan die hartslag om scherp te blijven. Gebruik een flesje water of een fles wasmiddel als gewichtjes, je tuinkussen als yogamat en die krat bier om wat push-ups op te doen.

Tip 7: Vergadering op de fiets

Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster

Niet zo sportief, maar wil je wel een beetje in beweging blijven? Maak dan bijvoorbeeld een ommetje als je een belafspraak hebt. Wonen je collega’s in de buurt? Houd eens een vergadering op de fiets!

Tip 8: Bedenk reistijd

Als je thuiswerkt is het soms lastig om in werkmodus te komen. Het helpt dan om ‘s ochtends en aan het einde van je werkdag even een rondje te fietsen, zodat je brein het gevoel heeft echt naar je werk en weer naar huis te gaan.

Tip 9: Goede en 'mooie' werkplek

Een goede bureaustoel, een laptopstandaard en een muismat die je pols ondersteunt: inmiddels kennen we alle tips en tricks van het ergonomisch thuiswerken wel. Net zo belangrijk is het om echt iets gezelligs van je werkplek te maken. Bijvoorbeeld met een plantje, zoals de Pachira die voorspoed en geluk brengt of een Calathea die voor een nieuw begin staat. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat je productiviteit flink omhoog gaat als je omringt wordt door planten. Win-win!

Tip 10: Niet happy? No worries.

En de laatste, maar wel een hele belangrijke: het is oké om je soms even niet zo happy te voelen. Je mist je collega’s en het face to face contact, je internetverbinding is te traag, je kat hangt constant in de gordijnen en je buren zijn aan het verbouwen. Het hoort erbij en mag er wezen. Morgen weer een dag!

Bekijk de ingezonden thuiswerktips

Benieuwd welke thuiswerktips al zijn ingezonden? Deze inzendingen geven een boost aan jouw thuiswerkgeluk. Deel ook je thuiswerktip en maak kans op een Friese culinaire verrassingsbox t.w.v. €135.

Bekijk de inzendingen

Blijf op de hoogte van zakelijk Friesland

Wil je op de hoogte blijven van het laatste aanbod voor jouw coronaproof oplossing of hybride event? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn en Instagram.

> Inschrijven voor de nieuwsbrief

> Volg ons op LinkedIn

> Volg op op Instagram