Ga naar inhoud

Bedrijven met meer groen vertonen 20% minder verzuim

Wil jij meer naar buiten op een dag? Dikke kans dat het antwoord ja is. We willen écht wel, maar een loei verleidelijke bank en uitpuilende privé-agenda houden ons achter de deur. Dus waarom niet vaker naar buiten tijdens het werk?  

3 redenen om buiten je laptop open te klappen

Buiten werken helpt je aan een duurzame inzetbaarheid van jezelf en je personeel. Tal van onderzoeken laten zien hoe goed natuur en bewegen voor ons is. Samen met Psychologenpraktijk Maarsingh & van Steijn neemt Meet in Friesland de proef op de som in een pilot onderzoek naar werken in de natuur. Het resultaat toont drie redenen om vaker naar buiten te gaan tijdens kantooruren:  

Ga naar buiten en voorkom burn-outs

Zo kort door de bocht is het natuurlijk niet, maar zelfs meer groen op kantoor kan al leiden tot minder burn-outs.
Duik maar eens in dit onderzoek (PDF).
Je staat versteld van wat een beetje groen in de werkomgeving met ons doet. Laat de medewerker-van-de-maand trofeeën maar binnenstromen als je ook nog eens naar buiten gaat: 

Mensen die 40 seconden naar een tuin kijken maken zichtbaar minder fouten.
Op een afdelingen met voldoende groen zijn werknemers gemiddeld 15% productiever.
Meer groen leidt tot grotere werktevredenheid.

Ga ook aan de slag

Om bij te dragen aan geluk en vitaliteit in Friesland, stimuleert Meet in Friesland projecten om buitenwerken te faciliteren. We bieden groene locaties die volledig zijn ingericht om jouw bureauwerk, vergaderingen en meetings buiten te organiseren. Wil je ook graag in Friesland komen buitenwerken? Neem dan contact op met buitenwerk ambassadeur Yvonne Hulleman. 

Neem contact op met Yvonne

Wil je meer weten over de zakelijke mogelijkheden in Friesland? Neem dan contact op met Yvonne Hulleman. Zij neemt je mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op