Ga naar inhoud

Fries Scheepvaart Museum

Sneek

Gevestigd in zes monumentale grachtenpanden in de binnenstad van Sneek, is het Fries Scheepvaart Museum een sfeervolle plek om te vergaderen ‘in stijl’. Ook voor een presentatie, congres of borrel kun je hier uitstekend terecht.

Gevestigd in zes monumentale grachtenpanden in de binnenstad van Sneek, is het Fries Scheepvaart Museum een sfeervolle plek om te vergaderen ‘in stijl’. Ook voor een presentatie, congres of borrel kun je hier uitstekend terecht. Het museum biedt ruimte aan zowel kleine als grote groepen, en kan ook zorgen voor ontspanning met bijvoorbeeld een bezoek aan de expositie, een grachtenrondvaart of een stadwandeling door Sneek.

Kleine groepen

Voor kleine groepen tot max. 12 personen is de IJlsterkamer het meest geschikt. Deze fijne, lichte ruimte, met uitzicht op de binnentuin van het museum, is uitgerust met het interieur van de voormalige raadszaal van IJlst. Zelfs de originele voorzittershamer is er nog! Sfeervol aangekleed met schilderijen en scheepsmodellen, en voorzien van een groot beeldscherm en wifi of desgewenst een flip-over: de IJlsterkamer heeft alles om uitstekend te kunnen vergaderen met een kleine groep.

Grote groepen

Voor grotere groepen heeft het museum de Gehoorzaal ter beschikking. Met alleen stoelen is hier ruimte voor max. 100 personen. Alle gewenste opstellingen met tafels zijn natuurlijk ook mogelijk, dan is de capaciteit ongeveer 60 personen. De zaal is sfeervol ingericht met museumstukken, voorzien van modern meubilair en beschikt over een beamer, geluidsinstallatie, laptop en wifi. Bovendien is er ringleiding aanwezig, en apparatuur voor eenvoudige livestreaming.

Catering

Eenvoudige catering (koffie/thee en oranjekoek, etc.) bij uw vergadering verzorgt het museum zelf. Voor lunch, diner of andere meer uitgebreide catering werkt het museum samen met verschillende lokale horecapartijen. Afhankelijk van uw wensen en budget is er altijd een passende aanbieder te vinden.

Activiteiten

Na het vergaderen even ontspannen met de groep? Ook dat kan heel goed in- en om het Fries Scheepvaart Museum. Ga met een deskundige stadsgids op pad door de historische binnenstad van Sneek en neem een kijkje in de iconische Waterpoort. Bezoek de tentoonstelling met een audiotour, rondleider of op eigen gelegenheid. De stad vanaf het water bekijken kan tijdens een grachtenrondvaart of sup-tour. Of kies het ruime sop en ga voor een rondvaart of zeiltocht op het Sneekermeer.

Groepsgrootte event:
max. 100 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fries Scheepvaart Museum

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten