Ga naar inhoud

Dé Sloep fan Fryslân

Langweer

Heb jij binnenkort een familie-, vrienden of bedrijfsfeestje en wil je een boot huren in Friesland voor een grote groep? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Op Dé Sloep fan Fryslân komen meerdere werelden samen. Het roemruchte verleden van de reddingssloep, de beleving van het Friese Merengebied én een luxe culinaire ambiance. 

Ontdek het prachtige Friese Merengebied al varend onder het genot van een hapje, een drankje en natuurlijk goed gezelschap. Op de Sloep fan Fryslân kun je ultiem genieten zonder zelf te hoeven varen. 

Geschiedenis 

Het verhaal van Dé Sloep fan Fryslân begon eind 2013, toen we de kans kregen om een grote reddingssloep op de kop te tikken. Dé Sloep fan Fryslân diende vroeger als reddingssloep van 'Fort Rosalie', een aanvullings-en bevoorradingsschip van de Britse Marine. Dit maakt de beleving van het sloepvaren extra uniek.

In 2014 is de sloep volledig gerestaureerd. Een deel van de authentieke uitstraling van de sloep moest uiteraard bewaard blijven, maar er moesten ook een aantal aanpassingen gedaan worden. Zo is er een nieuwe motor ingebouwd en is een hekschroef geplaatst om de sloep gemakkelijker manoeuvreerbaar te maken. Ook zijn er comfortabele loungebanken geplaatst en is de sloep voorzien van koelkasten.

In de zomer van 2014 is Dé Sloep fan Fryslân feestelijk te water gelaten en kon de verhuur beginnen. Hierdoor varen wij al jaren met veel plezier, grote gezelschappen over het mooiste vaargebied van Friesland. 

Arrangementen 

Door onze locatie, direct aan de Langweerder Wielen, ontstaat er een diversiteit aan mogelijkheden. Wij stellen graag een arrangement op maat samen. Van een standaard rondvaart langs vele pittoreske dorpjes tot een barbecue aan boord van de sloep.  

Wij kunnen iedere vaart afstemmen op uw speciale wensen en budget. Een uniek uitstapje voor jou en je familie, personeel of zakenrelaties. Dé Sloep fan Fryslân is een prachtige beleving op de Friese wateren. 

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Dé Sloep fan Fryslân

Pontdyk 8 F
8525 GG Langweer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten