Ga naar inhoud

Kaasboerderij de Gelder

Tijnje

Bij kaasboerderij de Gelder maken we kaas en zuivel van eigen koeienmelk.

Een familiebedrijf wat in 1962 is opgericht door Pa en Ma van Emst. Zij starten met 16 koeien hun melkveebedrijf De Gelder. Door omstandigheden starte ze in 1986 met het maken van zuivel, in 1996 breide ze hun activiteiten uit door kaas te gaan maken. Nu is het mooie familiebedrijf zo uitgegroeid dat we landelijk bekend zijn geworden met  Tynjetaler

Rondleidingen
Onze rondleidingen zijn informatief, smakelijk en ook geschikt voor mindervaliden. Bedrijven, familie’s, scholen en verenigingen: iedereen is van harte welkom.

De bezichtiging start met een kijkje bij de veehouderij. Daar vertelt Jenny of …  over het wel en wee van onze ‘ladies’ en hun kroost. Daarna bezoekt u de kaasmakerij waar u alles leert over het maken van kaas en andere zuivelproducten. Wat is bijvoorbeeld het restproduct van boter? Uiteraard proeft u van de kaas en mag u de zuivel ‘keuren’. De rondgang eindigt in onze boerderijwinkel waar u de heerlijkste streekproducten uit de regio kunt vinden.

Boerderijbelevingen

Kom op speciale dagen langs op onze gezellige boerderijbeleving. Rond Pasen en  in de zomervakantie’s hebben we met regelmaat zo’n dag voor bezoekers. Houd de webpagina en Facebook in de gaten voor de juiste dagen en tijden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kaasboerderij de Gelder

Heawei 42
8406 AW Tijnje
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten