Ga naar inhoud

Fries Landbouwmuseum

Leeuwarden

Het Fries Landbouwmuseum is gevestigd in een Rijksmonumentale boerderij op de grens van stad en platteland. Hier ervaar je 2000 jaar geschiedenis van de Friese landbouw en maak je kennis met de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer.

Het Fries Landbouwmuseum is gevestigd in een Rijksmonumentale boerderij op de grens van stad en platteland. Hier ervaar je 2000 jaar geschiedenis van de Friese landbouw: de akkerbouw, de zuivelindustrie, de landbouwmechanisatie, de boerderij als kathedraal van het landschap en de cultuur.

Het Fries Landbouwmuseum beheert de historische landbouwcollectie in de provincie Friesland. Het museum verzamelt en bewaart deze collectie en doet er alles aan om deze zo goed mogelijk te behouden, te ontsluiten en te onderzoeken. Verder wil ze de collectie op een aantrekkelijke manier presenteren en waar mogelijk demonstreren aan een zo breed mogelijk publiek. Ook wil ze haar doelgroepen op een attractieve manier over landbouwhistorie informeren.

De museumboerderij is uitermate geschikt voor lezingen, vergaderingen, evenementen, feestjes of andere bijeenkomsten. De ruimtes beschikken over goede (hybride) presentatiemogelijkheden en Wifi. Je kunt hier terecht met zowel een kleine als grote groep, met of zonder catering.

Je hebt de mogelijkheid om tijdens je bijeenkomst het museum op een ongedwongen manier te bekijken. Op een verrassende manier beleef je de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer tijdens verschillende perioden. Je voelt hoe de cultuur en geschiedenis van Friesland verweven is met het boerenbedrijf.

Groepsgrootte event:
max. 100 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fries Landbouwmuseum

Fries Landbouwmuseum
Felling 6 6
8912 CG Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten