Ga naar inhoud

Stichting De Palingaak

Heeg

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken, waarbij de oorspronkelijke Korneliske Ykes (in 1872 door Eeltsje Holtrop van der Zee gebouwd) door haar fraaie voorkomen tot voorbeeld heeft gediend.

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken, waarbij de oorspronkelijke Korneliske Ykes (in 1872 door Eeltsje Holtrop van der Zee gebouwd) door haar fraaie voorkomen tot voorbeeld heeft gediend. De KYII, het enige schip van dit type, is met hulp van diverse bouwmeesters en met behulp van traditionele bouwwijzen en materialen gebouwd en in 2009 in de vaart gebracht. KYII vertelt het verhaal van de vroegere palinghandel en het vervoer van de levende paling over zee vanuit Heeg en omgeving, naar voornamelijk Londen.

De Korneliske Ykes II wordt nu gebruikt voor (dag)tochten met maximaal 12 gasten. Gedurende het seizoen varen we elke donderdagavond vanaf de Syl uit met gasten die kunnen reserveren via de VVV in Heeg (0515 442 464). In de zomervakantie varen we ook op dinsdagavond met gasten. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stichting De Palingaak

It Eilân 6 A
8621CR Heeg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten