Ga naar inhoud

't Schippershuis

Terherne

’t Schippershuis: culinair genieten aan het Friese water

’t Schippershuis: culinair genieten aan het Friese water

Ons hotel-restaurant, ’t Schippershuis, is gelegen in het hart van Terherne. Met 10 hotelkamers, meerdere terrassen aan het water voor elk moment van de dag, een sfeervol restaurant en als trots lid van Euro-Toques, is ’t Schippershuis een echte hotspot in Friesland.

Vergaderen en trainen met de wind door je haren! ’t Schippershuis is één van de mooiste vergaderlocaties in Friesland. Omgeven door de Friese natuur kun je hier een echte heisessie, teambuilding of vergadering houden en inspiratie op doen tijdens een vaart over de Friese meren. Een stijlvol ingericht hotel, vriendelijke medewerkers, uitstekende keuken en oog voor detail. 
Wij regelen ook graag andere leuke activiteiten voor een stukje teambuilding of ontspanning voor een productieve en energieke dag, zoals: praamvaren, sloepenspeurtocht, bubbelvoetbal, suppen, yoga, moorddiner, diverse workshops, cursus flierljeppen etc.

Suzanne Kloosterman, eigenaresse, zorgt met veel liefde en passie samen met haar team voor een “huiskamergevoel” in het restaurant. Als gasten een fijne culinaire avond bij ons beleven én vervolgens graag terugkomen, is Suzanne blij en onze “missie” geslaagd!

Chef-kok Mark van Noord werkt graag met de mooiste, en bij voorkeur Fryske streek-, producten. Het meest trots is hij dan ook op het (h)eerlijke rundvlees van onze eigen koeien. Drie dorpen verderop, in Broek, worden de koeien op biologische wijze gehouden in natuurgebied Trijntje Wiel; tussen de weidevogels, in een kruiden- en bloemrijk grasland. Het team in de keuken verwerkt het vlees tot onder andere steak tartaar, entrecote, tournedos, rosbief en hamburgers. Een kleine greep uit de ingrediënten van de verrassende gerechten die op het menu staan. De gastvrouwen en -heren maken de beleving vervolgens af met wijn-spijs combinaties. Zo halen we samen het beste uit elk gerecht naar boven.

Kortom, bij ’t Schippershuis vind je alle ingrediënten voor een heerlijke culinaire middag of avond uit aan het water.

Aantal slaapkamers:
10 slaapkamers
Groepsgrootte overnachten:
max. 600 personen
Groepsgrootte event:
max. 600 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je 't Schippershuis

Buorren 69
8493 LD Terherne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten