Ga naar inhoud

Weduwe Joustra

Sneek

Distilleerderij Weduwe Joustra is een ambachtelijk bedrijf met een historisch product.

In 1864 is de weduwe Anjenette Joustra-Reinders begonnen met het maken van Beerenburg. Zes generaties verder, maken we in het pand van oorsprong nog steeds met dezelfde kruiden, hetzelfde product volgens dezelfde receptuur.

Dat is uniek en dat proeft u niet alleen terug in de smaak van onze Beerenburg, maar ook in het verhaal van de familie en de uitstraling van ons pand. Één van de oudste panden van Sneek, hartje centrum. Inmiddels maken we allang niet meer alleen Beerenburg, maar vele andere producten. Het is een prachtige uitdaging om innovatief bezig te zijn, met behoud van traditie en al het oude.

Geniet van de sfeer en de Beerenburg van de Weduwe Joustra, die echt lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest!

Op de zolder van het pand bevindt zich Het Proeflokaal. Als u ‘Bij de Weduwe op zolder’ bent ziet, ruikt en proeft u het verhaal van zes generaties Weduwe Joustra. Het bovenhuis is tot 1960 bewoond en daarna een prachtige locatie geworden waar je te midden van alle goed bewaarde museumstukken, kunt proeven, vergaderen of dineren. Een prachtige locatie. Meer dan een bezoek waard.

Het bezoek aan Het Proeflokaal is te combineren met een bezoek aan onze eigen distilleerderij die zich achter het pand bevindt.

Duurzaamheid 

Weduwe Joustra is actief op het gebied van duurzaamheid. Het plastic wordt hergebruikt en/of ingezameld voor kunstprojecten. Ook worden er geen plastic tasjes meer gebruikt. 

Groepsgrootte event:
max. 20 personen
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten