Ga naar inhoud

Molen De Korenaar C.A.

Sexbierum

Sfeervol, romantisch monument. De molen is een officiële trouwlocatie met een prachtige tuin. Het is er heerlijk culinair vertoeven.

Ben je op zoek naar een sfeervolle locatie? Dan ben je bij Molen de Korenaar aan het juiste adres. Onze authentieke accomodatie is uitermate geschikt voor jouw evenement. Zo bevat de molen 2 zalen, een bar en een grote tuin.

Al sinds de 15e eeuw bezit Sexbierum een korenmolen. De Nederlandse Hervormde kerk heeft in 1868 de huidige molen laten bouwen. Van de opbrengst van het meel werden kaarsen gekocht. In de Tweede Wereldoorlog heeft de molen een belangrijke rol gespeeld in de voedselvoorziening van meel en olie. Na de oorlog is de molen niet meer in gebruik geweest. In 1985 is de molen overgenomen door de heer Palma, die nog steeds molenaar is op 'De Korenaar'. 
In 1985 is de restauratie van dit prachtige monument begonnen, dit met behoud van authentieke elementen en de unieke sfeer. Vandaag de dag kan de molen tot op de bovenste zolder bezichtigd worden. Op de eerste verdieping kan men bijvoorbeeld de apparatuur van een honderdvijftig jaar oude bakkerij bezichtigen. De molen kan volledig in werking worden gezet.

Molen de Korenaar heeft 2 grote zalen en een bar. Tot 80 personen kun je terecht in de 'kleine' zaal. Bij meer personen openen we de 'grote' zaal die zich recht onder de authentieke molen bevindt. Voor kleine bijeenkomsten tot 30 personen kun je terecht in de bar.

Nederland wordt steeds bewuster van duurzaamheid, energiegebruik en CO2 uitstoot. Molen de Korenaar is ook continu bezig met energiereductie, verduurzamen en energiezuiniger maken van de Molen. In het verleden is de Molen onder andere al voorzien van vloerisolatie en vloerverwarming. Nu gaan wij een stapje verder in het verduurzamen van de Molen met onder andere een Warmtepomp en zonnepanelen. 

Het doen van energiebesparende maatregelen in een Molen vraagt om zorgvuldigheid en maatwerkoplossingen. In het jaar 2018 heeft Molen de Korenaar in samenwerking met Mensonides Installatie een plan gemaakt om flinke stappen te zetten om de Molen verder te verduurzamen. Zo is er een duurzame lucht-water warmtepomp geplaatst voor het verwarmen van de molen. Liggen er maar liefst 61 zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie. Is er een Thuisaccu geïnstalleerd voor het opslaan van de duurzame energie die de zonnepanelen opwekken. En er liggen vier zonnecollectoren op het dak (zonneboiler) voor het leveren van het warme water in de Molen. 

Groepsgrootte event:
max. 300 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Molen De Korenaar C.A.

Hearewei 20
8855 AZ Sexbierum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten