Ga naar inhoud

Het Lage Noorden

Marrum

Het Lage Noorden is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, omwonenden, fietsers en wandelaars, kampeerders, logeerders, opdrachtgevers, levensgenieters en kunstliefhebbers.

Aan de noordrand van Friesland ligt deze prachtige plek. De zeedijk en het Noorderleeg scheiden hier het land van de Waddenzee. Een plek met historie en toekomst. Het buitendijks gebied geeft een idee van hoe het was voor de tijd van de zeedijken. Een plek om na te denken over de toekomst met een stijgende zeespiegel. Een plek die door mensen wordt beheerd, maar waar de natuur overheerst. Overdag laten duizenden trekvogels zich zien op de kwelder en in de weilanden. ‘s nachts zie je hier ‘het echte donker’, en duizenden sterren. De wind heeft hier vrij spel. Niet voor niets is dit deel van de waddenkust altijd al een plek voor kunstenaars geweest.

Een eigenzinnige Friese boer heeft hier 20 jaar geleden van zijn geboortehuis iets bijzonders gemaakt; De Seedykster Toer. Het bouwland is camping geworden, de voedersilo een uitkijktoren met vergezichten tot aan Ameland. De schuur is een ontmoetingsplek. Het Unesco werelderfgoedgebied is de voortuin. Vanaf 1 mei 2021 ontvangen we je graag in Het Lage Noorden.

Op anderhalf uur rijden van Amsterdam, een kwartier van Leeuwarden en Dokkum en vlakbij een paar mooie Friese dorpen vindt je deze markante plek waar de mooiste dingen ontstaan.

Gelegenheid:
Lunch
Groepsgrootte overnachten:
max. 14 personen
Groepsgrootte event:
max. 120 personen
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten