Ga naar inhoud

Koepeltheater

Leeuwarden

Het Koepeltheater, de voormalige Koepelkerk, is een evenementencentrum in Leeuwarden: muziektheater, concerten en zaalverhuur. Een bijzonder rijksmonument!

Eén van de meeste bijzondere gebouwen in de stad Leeuwarden is de voormalig Koepelkerk Leeuwarden, nu het koepeltheater. Een rijksmonument met een Byzantijnse uitstraling. In de voormalige Koepelkerk Leeuwarden, daterend uit 1932, kunt u terecht voor conferenties en (culturele) evenementen.

Het Koepeltheater in Leeuwarden biedt plaats voor iedereen met een conferentie, congres of vergaderlocatie in Leeuwarden. De grootste zaal, de kerkzaal, heeft een capaciteit van zeker 450 personen. Zijn prachtige akoestiek is zeer geschikt voor sprekers en muziek(optredens). Er zijn ook voor kleinere groepen conferentie- en vergaderzalen beschikbaar, zoals de huiskamer van de oude pastorie woning (circa 20 personen) en de foyer van de Koepelkerk (circa 70 personen). 

Via de hoofdingang stap je de foyer in en is een bijzonder ruime zaal gebouwd tussen het voormalige pastorie huis en de kerk. Het heeft een moderne maar authentieke uitstraling en er komt veel daglicht binnen door de vele ramen. Achter in de zaal is een (rolstoelvriendelijke) toilet en garderobe. Aaneengesloten is een keuken voor koffie, fris en thee; ook geschikt voor zeer grote groepen. Catering behoort ook tot de mogelijkheden. Rechts bevindt zich een directe ingang naar de kerkzaal. De foyer staat ook in verbinding met de huiskamer van de pastorie. Je kunt dus ook alle zalen met elkaar combineren. Vergaderen in Leeuwarden is hier goed geregeld!

Door de ruime opzet van alle diverse zalen is het mogelijk om met groepen diverse activiteiten zoals workshops op te zetten. Je kunt ook meerdere zalen gebruiken om bijvoorbeeld een expositie te organiseren naast jouw conferentie.

Groepsgrootte event:
max. 450 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koepeltheater

Vredeman de Vrieestraat 24 A
8921 BT Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten