Ga naar inhoud

Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân is er in de eerste plaats voor zijn bezoekers, maar wil daarnaast graag de mogelijkheid bieden om (zakelijke) bijeenkomsten te organiseren. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar.

Het Natuurmuseum Fryslân is gevestigd in het monumentale Nieuwe Stadsweeshuis uit 1675. Een prachtig pand met diverse ruimtes die om een binnenplaats zijn gegroepeerd. In 2005 is deze binnenplaats voorzien van een moderne glazen kap. Door de combinatie van historie en moderne architectuur is er een bijzonder sfeervolle ruimte ontstaan. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar.

Het Rabobank Atrium is het hart van het museum. Door de glazen kap heeft u een gevoel van binnen en buiten tegelijk. De ruimte is zeer geschikt voor feestelijke en culturele bijeenkomsten. 

De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. Hier kwamen de voogden van het Nieuwe Stadsweeshuis bijeen. Ook nu nog kan er vergaderd of geluncht worden in een entourage van wapenschilden en historische schilderijen.

De filmzaal is heel geschikt voor het presenteren van dia’s, films en powerpoint presentaties. Door de flexibele indeling, zijn verschillende opstellingen mogelijk.Het leslokaal is te vinden op de bovenste verdieping van het museum. Het is een multifunctionele ruimte die is bedoeld voor schoolgroepen die het museum bezoeken, maar de ruimte is ook zeer geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen en workshops.

Groepsgrootte event:
max. 400 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten