Ga naar inhoud

WeidumerHout

Weidum-Friesland

Het representatieve WeidumerHout is de natuurlijke keuze voor uw volledig verzorgde WEI-dag(en). WeidumerHout: hard to find, easy to love.

"Waar de drukte zwijgt en de stilte spreekt"

Een bijzonder boutique hotel met een uitgesproken landelijke en daarmee zeer rustige ligging. Een landgoed van drie en een halve hectare, zes kilometer ten zuiden van Leeuwarden aan de Zwette, met een eigenzinnig charme hotel en bijbehorend restaurant: WeidumerHout. Gelegen aan de Elfstedentocht-route en Heerenveen, Sneek en Franeker op nog geen twintig minuten afstand, ligt WeidumerHout met recht in het hart van Friesland: het groene hart, met uitgestrekte weilanden en bijzondere, eeuwenoude terpdorpjes. In onze boomgaard kun je genieten van een weids uitzicht met mooie zonsondergangen.

Hotel WeidumerHout beschikt over twee standaard luxe en acht extra luxe hotelkamers in het hoofdgebouw, grotendeels bevinden deze kamers zich op de eerste verdieping van de authentieke hoeve. In het weiland staan tien bijzondere hotelrooms-with-a-view. Elke losstaande hotel-cube biedt onderdak aan één luxe hotelkamer met extreem veel privacy en uitzicht: een enorme glaswand garandeert het buitengevoel. Op het water bevinden zich twee drijvende appartementen geschikt voor 4 personen, dichter bij de natuur kan bijna niet.

Bij Restaurant WeidumerHout dineer/lunch je in een historische ambiance met een informele sfeer. Op de menukaart zul je merken dat de Friese beleving de hoofdrol speelt. Kwalitatief goede gerechten met streekproducten en een mooie presentatie. Al onze gerechten worden dagvers bereidt en met passie samengesteld. 

Het restaurant, de hotelbar en een aantal hotelkamers is ondergebracht in een karakteristieke Friese kop-hals-romp boerderij uit 1867. Hoewel inmiddels van alle gemakken voorzien, is de agrarische geschiedenis van dit bijzondere gebouw waar mogelijk in ere gehouden.

WeidumerHout beschikt, met haar bibliotheek op de eerste verdieping, over een sfeervolle vergaderruimte. Deze ruimte is ingericht voor jouw zakelijke bijeenkomst tot 20 personen. Vanwege het uitgebreide voorzieningenniveau is ons bedrijf de bestemming bij uitstek voor meerdaagse trainingen. Het representatieve WeidumerHout is de natuurlijke keuze voor uw volledig verzorgde WEI-dag(en).

Activiteiten buiten, zoals varen met sloepjes of kano's, is mogelijk. Fietsen, (speur)tochten met Tuktuks, de "WeidumerHout buitenspelen" met spellen zoals boomstamzagen en touwtrekken, bij WeidumerHout is veel mogelijk.

Tot slot is Weidumerhout een accommodatie die rekening houdt met duurzaamheid. Weidumerhout maakt gebruik van biologische producten uit de streek, bezit een eigen afvalwater zuivering, maakt uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en hotelcosmetica, heeft veel aandacht voor energiebesparing en draait op volledig groene stroom.

Groepsgrootte event:
max. 20 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je WeidumerHout

Dekemawei 9
9024 BE Weidum-Friesland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten