Ga naar inhoud

Hotel de ABDIJ Dokkum

Dokkum

Een zakelijk arrangement op het wad faciliteren we vanuit het hart van historisch Dokkum. Of het nu gaat om een vergadering, een meerdaagse bijeenkomst, heisesssie of teambuildingsdagen: Proef Lokaal- en hotel de ABDIJ Dokkum bieden de ideale uitvalsbasis

Voel je thuis, wees welkom!

Welkom in de vestingstad van het Wad, welkom in Dokkum! Hotel de ABDIJ Dokkum is gevestigd in een historisch pand midden in de gezellige binnenstad van Dokkum. Ons pand ademt geschiedenis; eerst als belangrijk onderdeel van de Abdij en vervolgens als weeshuis. In 2020 werd het pand verbouwd tot een luxe en hoogwaardig hotel.  De ideale uitvalsbasis voor wie Dokkum en omgeving wil ontdekken!

Unieke locatie; midden in de stad en dichtbij natuur
Dokkum is een stad om je thuis te voelen. De gemoedelijke sfeer en de persoonlijke benadering zullen je opvallen en bijblijven. Het is genieten van de historie die de binnenstad kleurt en van alles wat Dokkum en omgeving nu aan rijkdom heeft. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven in en rond Dokkum. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. De omgeving leent zich uitstekend voor inspirerende activiteiten zoals een Dark Sky excursie, wadlopen, RIB varen of de stad ontdekken te voet of op het water.

Alles in huis; overnachten, culinair genieten en vergaderen

Hotel de ABDIJ Dokkum heeft 20 hotelkamers, van knusse double rooms tot exclusieve suites. Alle kamers zijn efficiënt ingericht naar de mogelijkheden die ons historische pand biedt. Dit zie je terug in de hoge plafonds, de authentieke zolderbalken en de doorkijkjes naar de sfeervolle binnentuin. Je komt ogen tekort. Kom na een drukke dag heerlijk tot rust in onze rustig gelegen kamers met fantastische bedden Aan nachtrust geen gebrek.

Culinair genieten van de nieuwe Friese Keuken in Proef I Lokaal Dokkum

Proef I Lokaal Dokkum is een eerbetoon aan de streek waarin Dokkum gevestigd is. Het Unesco werelderfgoed Waddengebied, Nationaal park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daar tussenin: dit is de plek waar ons voedsel groeit, waar we trots op zijn, waar we ons rijk mee voelen. Chef Liuger van der Meer combineert lokale, eerlijke smaken met wereldse en moderne technieken. Het resultaat? Bijzondere gerechten waarin je de rijkdom van Fryslân proeft en ruikt.

Proef I Lokaal Dokkum is aangesloten bij de ‘Dutch Cuisine’.

Vergaderen op een unieke locatie
We filosoferen wel eens over wat onze wijnkelder als functie moet hebben gehad in lang vervlogen tijden. Als bijgebouw van de vroegere abdijtoren en later een weeshuis kunnen we daar slechts nog naar gissen. Nu is het een geweldige plek voor een zakelijke meeting, inspirerend gesprek of brainstorm. Onze wijnkelder leent zich voor vergaderingen tot 20 personen.

Aantal slaapkamers:
20 slaapkamers
Aantal personen:
max. 20 personen
Groepsgrootte event:
max. 20 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Hotel de ABDIJ Dokkum

Markt 30
9101 LS Dokkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten