Ga naar inhoud

Kloesewier

De Veenhoop

Origineel overnachten of vergaderen in een oude school? Bij Kloesewier kan het!

Waan je terug in je schooltijd door te overnachten of vergaderen in de oude basisschool van De Veenhoop!

Deze school heeft bijna 100 jaar bestaan. In 2018/2019 is de school volledig gerenoveerd en vanaf april 2019 omgedoopt tot Kloesewier, een accommodatie die plaats heeft voor 10 personen en een vergaderruimte voor 30 personen. Als gast heb je de beschikking tot het grootste lokaal van circa 70 vierkante meter met daarin o.a. een keuken en een bar. Het originele schoolbord, dat tot 2013 gebruikt is, hangt nog aan de wand en menigeen zal teruggaan naar zijn basisschooltijd door de aankleding met authentieke schoolkaarten, schoolboeken, spelletjes en telraampjes.

Op de bovenverdieping van het pand, uitsluitend te bereiken per trap, bevindt zich de slaapzaal voor 8 personen met daarin vijf betimmerde bedstedes en drie losse boxsprings. Het is ook mogelijk om een tweepersoonsbed van de twee losse boxsprings te maken, er komt dan nog een topmatras overheen. Daarnaast is er boven een afzonderlijke slaapkamer met een tweepersoonsbed. Er is tevens een toilet en een badkamer met twee wastafels en twee douches aanwezig.

Kloesewier ligt in het kleine watersportplaatsje De Veenhoop. Dit dorp is omringd door natuurgebieden. Ten zuiden van de accommodatie ligt natuurgebied De Kraanlannen, in dit gebied zijn een aantal wandelroutes en een vogelkijkhut. Ten noorden ligt het laagveenmoeras De Alde Feanen, het grootste aaneengesloten natuurgebied op het vasteland van de provincie Friesland.

Onze locatie is erg geschikt om in te vergaderen, we hebben normaal gezien plek voor 30 personen. Je hebt de ruimte dan exclusief tot jouw beschikking. Er is een tafel aanwezig voor 10 personen, aan de bar kunnen 10 personen zitten en de zithoek biedt nog eens plek voor 10 personen. In overleg kunnen we ook voor een andere opstelling zorgen. Er is een beamer en projectiescherm aanwezig, het oude schoolbord kan gebruikt worden om aantekeningen op te maken, maar we hebben ook flipover vellen. Tegenover de accommodatie is een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren en er is gratis wifi.

Optioneel verzorgen wij een heerlijke lunch, een wandel excursie door het natuurgebied De Kraanlannen, een kajakexcursie door de Alde Feanen (mogelijk tot en met 10 personen) en indien gewenst kun je de dag afsluiten met een drankje en hapje.

Groepsgrootte overnachten:
max. 10 personen
Groepsgrootte event:
max. 30 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kloesewier

Eijzengapaed 4
9215 VV De Veenhoop
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten