Ga naar inhoud

Pollepleats

Westhem

Op zoek naar een exclusieve locatie aan het water die absolute privacy biedt? De Pollepleats is een duurzame toplocatie in Zuidwest Friesland, te reserveren voor je (meerdaagse) training of teambuilding.

Op zoek naar een exclusieve locatie aan het water die absolute privacy biedt? De Pollepleats is een duurzame toplocatie in Zuidwest Friesland, te reserveren voor je (meerdaagse) training of teambuilding.

De Pollepleats is gelegen tussen de eeuwenoude Hemdijk ‘de Kat’ en het meer ‘de Reidmar’, op de scheiding van klei en veengebied. Er moet een veenriviertje hebben gelopen van deze plek naar IJlst. Later ontstonden hier de Blauhster Puollen als gevolg van klimaatveranderingen en menselijk handelen. Het ingepolderde veenland kon goed gebruikt worden als landbouwgrond. De Pollepleats is hier daarom ooit gebouwd als boerenbedrijf. Hierna werd ‘de Polle’ omgebouwd tot een groepsverblijf van Zorggroep ’s Heeren Loo. Na een aantal decennia als ‘zorgboerderij’ is de Polle door de zorggroep verkocht. De nieuwe eigenaar heeft de boerderij daarna helemaal verbouwd tot wat het nu is. In juni 2011 werd de huidige Pollepleats geopend: een moderne en duurzame toplocatie voor feesten, vergaderingen en meerdaagse verblijven.

Deze locatie ligt volledig besloten en wordt door slechts één gezelschap tegelijkertijd gereserveerd, waardoor absolute privacy gegarandeerd is. Een ideale plek voor inspirerend vergaderen! De Pollepleats ligt vlakbij Sneek (A7) en is vanuit Amsterdam in een dik uur te bereiken. De Pollepleats beschikt over meerdere ruimtes waar je ongestoord kunt vergaderen in verschillende opstellingen. Neem de boardroom helemaal in de nok voor een officieel overleg met de Raad van Bestuur of de ruime golle in het hart van de boerderij voor je informele training met de Ondernemingsraad. Ook de serre met veel lichtinval is een inspirerende vergaderplek, daarnaast heel geschikt voor een creatieve workshop. 
Graag denken we met je mee om een geweldig programma samen te stellen voor je heidagen, MT meeting, tweedaagse met de Raad van Bestuur of leiderschapstraining. Inspanning combineren met ontspanning is hierbij altijd ons uitgangspunt. Qua ontspannende activiteiten kun je denken aan: een boottochtje, SUP-pen, fierljeppen, kookworkshop, pubquiz, thema-wandeling of creatieve workshop.   

Teambuilding
Voor een geslaagde teambuilding heb je een goed programma nodig, en een trainer die dit inhoudelijke programma begeleidt. Vaak zit er een sportief element in, dit is handig te regelen bij de Pollepleats. Bij de Pollepleats zorgen we er ook voor dat gasten goed verzorgd worden tijdens hun verblijf in Friesland. We bereiden een uitgebreide lunch, stoken de BBQ smoker voor je op, en zorgen desgewenst voor gerookte paling en beerenburg. Breng je meerdere dagen door in de Pollepleats, dan kun je ’s avonds met je team goed napraten in de gezellige bar bij de haard. De volgende ochtend bijvoorbeeld weer beginnen met een bootcamp of yogasessie en de teamspirit is compleet!

Duurzaamheid
Pollepleats is als duurzame locatie aangesloten bij het initiatief ‘Fossylfrij Fryslân‘: samen met vele andere organisaties werken wij aan een milieuvriendelijker Friesland! 

Toiletten doorspoelen doen we op de Pollepleats met regenwater, wat verzameld is in een groot ondergronds reservoir. Verwarming van het gehele complex gaat door middel van het stoken van houtpellets, dit is CO2 neutraal. De zuidkant van de bouwgebouwen van de Pollepleats (het boothuis, de suite en de keuken) ligt vol met zo’n 200 zonnepanelen. Ongeveer driekwart van de energiebehoefte van de Pollepleats kan met de zonnepanelen worden gedekt. Daarnaast beschikt de Pollepleats over maar liefst 80 energieopslagaccu’s waarin we onze eigen zonne-energie kunnen opslaan. In alle ruimtes is zoveel mogelijk LED verlichting toegepast, en waar dat niet mogelijk was, zijn spaarlampen geplaatst. De Pollepleats verspreidt bovendien weinig omgevingslicht, wij willen geen lichtvervuiling veroorzaken! Lees hier wat wij nog meer doen op gebied van duurzaamheid.

Groepsgrootte overnachten:
max. 60 personen
Groepsgrootte event:
max. 200 personen
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten