Ga naar inhoud

Van der Valk Hotel Leeuwarden

Leeuwarden

Van der Valk Hotel Leeuwarden is ideaal gelegen aan de A32 / A31 afrit Leeuwarden op steenworp afstand van het centrum. De bereikbaarheid maakt het hotel bijzonder geschikt voor zakelijke ontmoetingen, lunches, congressen en feestelijke bijeenkomsten.

Van der Valk Hotel Leeuwarden is ideaal gelegen aan de A32 / A31 afrit Leeuwarden op steenworp afstand van het centrum. De bereikbaarheid maakt het hotel bijzonder geschikt voor zakelijke ontmoetingen, lunches, congressen en feestelijke bijeenkomsten.

In de omgeving van het hotel valt van alles te beleven! Cultuur liefhebbers kunnen genieten van de mooie stad Leeuwarden en al haar culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Ook voor natuurliefhebbers is er veel te doen in de omgeving. Lekker wandelen of fietsen door natuurpark de Alde Faenen of een heerlijk boottochtje door de stad Leeuwarden. 

Onze zalen met een accommodatie voor 2 tot 700 personen bieden alles wat een zakelijke ontmoeting, lunch, congres, presentatie of feestelijke bijeenkomst tot een succes maakt.

Hotel Leeuwarden beschikt over 117 royale kamers en suites, 6 longstay boerderijwoningen, 10 multifunctionele vergaderzalen, Live Cooking restaurant Ûs Mem, Restaurant Martinus en de sfeervolle Birdy's Bar, hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos! 

Onze zalen beschikken over de meest moderne faciliteiten en zijn allemaal vernoemd naar iconische personen die Friesland op de kaart hebben gezet. zo beschikt iedere zaal over een beamer met projectiescherm of TV scherm en ingebouwde audio apparatuur. Er is aan alles gedacht vooor een geheel verzorgde vergadering ons hotel. 

Van der Valk Hotel Leeuwarden is in 2019 uitgeroepen tot duurzaamste hotel van Nederland. Zo is ons hotel BREEAM gecertificeerd en beschikt het over een score van 78,31%. Het hotel is met aandacht voor de omgeving gebouwd. Het terrein beslaat ongeveer 10 hectare waarop o.a. een haven gerealiseerd is met natuurlijke oevers voor het behoud van de biodiversiteit op het terrein. Om dit te waarborgen zijn er bijenhotels gerealiseerd en zijn er in het dak van het hotel ruimtes voor vleermuizen gecreeërd. Naast de haven op het terrein, zijn er ook vijvers aangelegd. Deze vijvers en de haven komen niet alleen ten goede aan de natuurlijke uitstraling van het terrein, maar dienen ook als natuurlijke waterberging, waardoor het regenwater op locatie kan blijven en niet geloosd dient te worden op de riolering.

Naast de duurzame bouw hebben wij ook het Green Key gold certificaat. Lees hier wat wij nog meer doen.

Groepsgrootte overnachten:
max. 246 personen
Groepsgrootte event:
max. 660 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Van der Valk Hotel Leeuwarden

lynbaan 35
8941 BR Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten