Ga naar inhoud

Brouwerij Fortuna

Oost-Vlieland

Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water. Ze beschikken over een eigen water- en energiebron en werken zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Fortuna Vlieland is een fijne bestemming op het eiland.

Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water. Ze beschikken over een eigen water- en energiebron en werken zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Fortuna Vlieland is een fijne bestemming op het eiland. Met een expositie- en proefruimte, een filmzaal en een kapel met icoon. Ook voor bier-onthouders en kinderen is er veel te beleven.

Het bier van Vlieland is in diverse smaken te proeven: Duin Blond, Island Ale, Wad Donker en Storm Stout. Aan het zuivere duinwater – de brouwerij heeft een eigen bron - worden smaakmakers van Vlielandse bodem toegevoegd zoals duindoorn, zeewier en cranberries. Andere grondstoffen voor het bier zoals gerst, hop en gist komen van de wal bij gebrek aan landbouw op het eiland.

Bij de bronboring vond brouwer Bojan Bajic bij toeval een eeuwenoude glasscherf met de afbeelding van Vrouwe Fortuna. De verwijzing naar de Romeinse godin van het lot, kon volgens de ondernemer geen toeval zijn. Zo vond hij de naam van het bier bij de bron: Fortuna Vlieland

Via de site kun je een rondleiding boeken door de brouwerij. Tijdens de rondleiding in Fortuna Vlieland maak je kennis met de brouwer. Hij legt uit waarom Vlieland zo uniek is als plek om bier te brouwen. Je krijgt informatie over het brouwproces en over de geheime recepten van onze Fortuna Vlieland-bieren. Een bezoek aan de filmzaal en de expositie op de verdieping maken deel uit van de rondleiding. Er wordt afgesloten met een proeverij en uitzicht over duin en zee.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Brouwerij Fortuna

Fortuna Vlieland
Fortweg 10
8899 CC Oost-Vlieland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten