Ga naar inhoud

De Folkshegeskoalle

Hoorn

De Folkshegeskoalle is een super locatie voor groepen en bedrijven. De plek is uniek, in het bos, vlakbij zee en duingebied. Een goede keuken en een heel eiland tot je beschikking met alle mogelijke vormen van vertier en ontspanning!

De Folkshegeskoalle is een super locatie voor groepen en bedrijven. De plek is uniek, in het bos, vlakbij zee en duingebied. Een goede keuken en een heel eiland tot je beschikking met alle mogelijke  vormen van vertier en ontspanning. We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Paardrijden, wandelen, fietsen, een excursie naar de bunkers, je eigen eten zoeken op het Wad of een spannende reflectortocht in het donker door het bos, inspiratie genoeg. Voor een bedrijfsuitstapje vind je hier een fantastische bestemming. Maar ook voor een brainstorm of een training komen bedrijven hier graag.  

We hebben verschillende zaalruimtes op het terrein. 
Deze zalen zijn geschikt voor vergaderingen, creatieve cursussen, voor muziek en dans, voor groepsrecreatie en voor feestjes. Er is ook een prachtig buitenpodium voor optredens en presentaties. Er is ruimte voor groepen tot 100 personen. We bieden onderdak aan vele creatieve en inspirerende cursussen en workshops aan groeps- en schoolreizen. Onze Friese roots zijn zichtbaar aanwezig, zoals in de cursussen Friese taal en cultuur. 

De Folkshegeskoalle is kleinschalig en veelzijdig. Onze maaltijden zijn smakelijk, bereid met verse ingrediënten. De accommodaties zijn in vriendelijke Scandinavische stijl gebouwd op de fundamenten van voormalige bunkers en ligt op een prachtige locatie aan werelderfgoed Waddenzee. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en ecotoerisme zijn begrippen die hand in hand gaan op de Folkshegeskoalle. Wij staan voor kleinschalig toerisme met respect voor de omgeving en het milieu.

We vinden het belangrijk dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van onze prachtige natuur en omgeving. Daarom proberen we onze organisatie steeds ‘groener’ te maken. Daarnaast stimuleren we met onze activiteiten de plaatselijke economie. Om deze redenen voldoen we sinds 2010 aan het milieukeurmerk voor het Europees Centrum voor Eco en Agro Toersime, het ECEAT. De Folkshegeskoalle is een plasticvrije organisatie en heeft een zero-waste policy, ook hebben we water besparende douches en een regenwateropvang om duurzaam met water om te gaan. Ook hebben wij lezingen en cursussen op het gebied van 'Waddenecologie' in samenwerking met de Waddenvereniging. We streven ernaar om onze gasten mee te nemen naar een wereld zonder plastic en met aandacht voor klimaat.

Groepsgrootte overnachten:
max. 126 personen
Groepsgrootte event:
max. 110 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Folkshegeskoalle

Folkshegeskoalle Schylgeralan
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten