Ga naar inhoud

Teamontwikkeling

Wij geloven in de kracht van de combinatie tussen spelen én leren. Bij serious gaming zit het belangrijkste leereffect in de zelfreflectie. De grootste toegevoegde waarde ontstaat ná het spelen van het spel door een goede transfer begeleidt door professionals en onderbouwd met praktische ervaring en theoretische modellen.

Speel de serious bomkoffer over effectief communiceren:

Één persoon ziet de bom, de rest van het team krijgt de handleiding om de bom te ontmantelen. Het team heeft 5 minuten de tijd om de bom te ontmantelen. Communicatie voorkeur stijlen zullen getoond worden. Nadat de bom wel of niet ontmanteld is wordt er gereflecteerd op de communicatiestijlen en structuur. Met deze nieuwe inzichten kan een nieuwe poging gedaan worden om een lastigere bom te gaan ontmantelen. Op deze manier kan er gewerkt worden aan procesoptimalisatie.

De serious game daagt het team op een speelse manier uit om goed en strategisch samen te werken. De bom kan alleen ontmanteld worden als de deelnemers elkaar vertrouwen, goed informeren, de juiste vragen stellen, geconcentreerd luisteren en beslissingen durven te nemen. De trainer observeert het proces en laat het team hierop reflecteren, waarna de trainer handvatten aanreikt. Met deze nieuwe inzichten wordt het team opnieuw uitgedaagd een bom te ontmantelen. Dit proces blijft zich herhalen, totdat het team klaar is om het geleerde gedrag in de praktijk toe te passen. Er wordt afgesloten met concrete implementatie-afspraken.

Voor wie?

We hebben ervaring met teams uit het onderwijs, zakelijke dienstverleners, (semi)overheden, social work en zorg. Grootte van de teams en duur van de sessies:

  • teams tot en met 6 personen (minimaal 60 minuten).
  • groepen tot en met 24 personen (minimaal 60 minuten).
  • groepen groter dan 24 personen (in overleg)

Resultaat

Aan het einde van de sessie zijn de deelnemers zich bewust van het verloop van het communicatieproces van het team, de communicatievoorkeuren en de wisselwerking tussen individuen tijdens de communicatie. Er is inzichtelijk gemaakt wat werkt en op welke manier er nog effectiever gecommuniceerd kan worden. Ook is voor de deelnemers duidelijk op welke manier het gewenste gedrag gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk kijkt het team na afloop terug op een bijzondere beleving en voelt het de noodzaak om de zelf opgestelde implementatie afspraken uit te voeren in de praktijk.

Overzicht van opbrengsten:

  • Inzicht in de verschillende communicatiestijlen van individuen in het team dat kan bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van teamleden.
  • Confrontatie en bewustwording van communicatief gedrag van jezelf en je teamgenoten.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Concrete handvatten om per direct effectievere communicatie toe te passen in de praktijk.

Wil je bouwen aan een nieuw team? Kwaliteiten inzichtelijk maken? Teambuilding bevorderen of problemen aanpakken?

€ 250.00

Toon resultaten