Ga naar inhoud

Waarom Friesland voor je event, congres, bedrijfsuitje of vergadering?

Friesland is dé bestemming voor jouw volgende congres, meeting, event of incentive. Waarom? Wij hebben de 10 beste redenen voor je op een rijtje gezet, zodat je niet meer hoeft te twijfelen. Geen redenen nodig en ben je al enthousiast? Plan dan je bezoek, maak kennis met onze thema's of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

1. Top bestemming om te bezoeken

1. Top bestemming om te bezoeken

Friesland is bestempeld als topdestinatie door Lonely Planet, National Geographic en The New York Times. Hoe kan het ook anders, met twee UNESCO Werelderfgoederen, twee Dark Sky Parks, prachtige meren, eindeloze stranden, terpen en elf cultureel-historische steden?

2. Lekker koese

2. Lekker koese

Met 7000 bedden in heel Friesland en 750 in Leeuwarden is er meer dan voldoende ruimte om je congres of event te hosten. Kies je voor een gezellige stad of ga je voor het ‘alleen op de wereld’-gevoel in de Friese natuur?

3. Dichterbij dan je denkt

3. Dichterbij dan je denkt

Ook niet onbelangrijk: Friesland is heel goed bereikbaar. Ondanks dat het soms ver weg voelt, is onze provincie dichterbij dan je denkt. Binnen anderhalf uur sta je vanaf Amsterdam op Friese grond. Er is veel ruimte om te parkeren en bijkomend voordeel is dat de parkeerkosten relatief laag zijn. Door de goede bereikbaarheid is het ook gemakkelijk een combi te maken tussen de stad en een eiland, of de stad en het platteland.

4. Locaties van alle soorten en maten

4. Locaties van alle soorten en maten Poutsma staete - 
Rechten onbekend
Hoogstwaarschijnlijk alleen te gebruiken op de website

https://merkfryslan-my.sharepoint.com/personal/regina_merkfryslan_nl/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fsites%2FMappen%2FGedeelde%20documenten%2FBF%20%2D%20Algemeen%2FMarketing%20Zakelijk%2FOnline%2FWebsite%2FVenuefinder%2FFoto%27s%20aangeleverd%20ondernemers%2FPoutsma%20Staete&listurl=https%3A%2F%2Fmerkfryslan%2Esharepoint%2Ecom%2Fsites%2FMappen%2FGedeelde%20documenten

Friesland kent zo’n 130 unieke locaties voor zakelijke bijeenkomsten en congressen. Wat dacht je van vergaderen in een boerderij of op een schip? Of een congres of evenement in een kerk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook een voordeel: de kosten voor huren van een ruimte is vaak lager dan in de randstad!

5. Koploper in watertechnologie

5. Koploper in watertechnologie

Wij Friezen zijn niet alleen trots op ons water, maar hebben er ook nog eens best veel verstand van. We weten wel hoe we met water om moeten gaan om droge voeten te houden of om er energie uit op te wekken. Leeuwarden is niet voor niets Capital of Water Technology en is zeker een bezoek waard.

6. Innovatie in dairy en biodiversiteit

6. Innovatie in dairy en biodiversiteit

In Friesland steken we de handen uit de mouwen om Europa groener en duurzamer te maken. We maken van de weilanden weer levendige velden met bloemen, kruiden, insecten en vogels, en onze koeien op de Dairycampus dragen bij aan onderzoek naar een duurzame zuivelketen, door, naast melk, vooral data te produceren.

7. Beste circulaire regio van Nederland in 2017

7. Beste circulaire regio van Nederland in 2017

Friesland is koploper op het gebied van circulariteit en is in 2017 uitgeroepen tot de meest circulaire regio van Nederland.

8. Culturele Hoofdstad van Europa

8. Culturele Hoofdstad van Europa Twee grootte kinderhoofden vormen samen de 11fountains fontein 'love'  in Leeuwarden

Leeuwarden-Friesland was de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en barstte uit haar voegen van cultuur. Dat het jaar voorbij is, betekent niet dat de cultuur op is. In de hele provincie worden nog altijd projecten opgezet en ondersteund, en werken we aan de hand van drie culturele triënnales naar 2028.

9. De Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

9. De Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

De Waddenzee behoort sinds 2019 tot UNESCO Werelderfgoed en is, samen met de Waddeneilanden, perfect voor een unieke incentive of een inhoudelijk congres.

10. Het buitenlandgevoel in eigen land

10. Het buitenlandgevoel in eigen land

In Friesland spreken we natuurlijk gewoon Nederlands, maar daarnaast hebben we ook nog onze eigen taal: het Fries. Oant sjen! Deze onderscheidende culturele identiteit is bij UNESCO niet onopgemerkt gebleven. Leeuwarden werd in 2019 door UNESCO uitgeroepen tot City of Literature en is daarmee de tweede stad van Nederland met deze titel.

Het laatste zakelijke nieuws

Maak direct je keuze

  • locatiebezoek plannen

    Foto Picknickers, rechten onbekend
  • venuefinder