Site Event in Friesland

Dark Sky Park

Op Terschelling bezoeken we de Boschplaat, een van de meest unieke natuurgebieden van Nederland; een Dark Sky Park. Het is een plek waar het ‘s nachts zo donker is dat je bij helder weer de nevel van de Melkweg ziet. Deze gebieden zijn zo zeldzaam dat we er in Nederland maar twee van hebben, het andere park vind je bij Lauwersoog.  We trekken onder begeleiding van een sterrenkundige het gebied in om de hemel op een hele nieuwe manier te beleven.

Praktische informatie

Ontvangst: 10 oktober - 08:30 Harlingen 
Einde: 11 oktober - 17:00 Harlingen

Dit site event wordt georganiseerd i.s.m. de vvv Vlieland & vvv Terschelling. Westcord Schylge verzorgt de overnachting op Terschelling.

In de buurt slapen? Je kunt een voorovernachting boeken in Leeuwarden op woensdagavond bij Westcord WTC Hotel Leeuwarden. Zij bieden deze overnachting aan voor €50 per persoon per nacht. Het ontbijt is inclusief. 

Beach Clean Up

De eilanden kunnen we niet bezoeken zonder stil te staan bij de kwetsbaarheid van dit UNESCO Werelderfgoed. Daarom dragen we tijdens ons bezoek een steentje bij aan de Beach Clean Up. De plastic soep kost jaarlijks namelijk miljarden dieren het leven. Door samen een stukje strand op te ruimen, laten we het gebied nog mooier achter dan hoe we het aantroffen. Goed voor het team, goed voor het eiland en goed voor de fauna.

Over het aanmelden

De dag is geheel verzorgd voor professionele eventplanners & incentivebureaus die regelmatig op zoek zijn naar activiteiten en locaties en kennis willen maken met de mogelijkheden van Friesland. Voor dit site event hebben we slechts een beperkt aantal plaatsen ter beschikking. Daarom bekijken we je (voorlopige) aanmelding zorgvuldig en komen we hier binnen 5 werkdagen op terug.

Duurzaam diner van zilte teelt

Maak kennis met lamsoor en zeekraal tijdens een Wadden-diner vol ‘zilte teelt’. Deze nieuwe wijze van landbouw is een oplossing tegen de stijgende zeespiegel en de steeds zouter wordende bodem. Wereldwijd zijn door verzilting al veel gebieden onbruikbaar geworden voor landbouw, maar op de eilanden weten ze er wel raad mee. We proeven ook van de typisch lokale lekkernijen als cranberries, kokkels of duindoornsiroop. Het groeit en bloeit hier in overvloed en sommige ingrediënten zijn zo langs het fietspad te plukken.

Uitleven op het strand

Terwijl we door de duinen naar het strand lopen kun je de schoenen vast uitdoen om het zand onder je voeten te voelen. Eenmaal op het strand duiken we in een aantal bijzondere strandactiviteiten voor gezonde ont- en inspanning. Denk aan een wedstrijdje blokarten met eb, of vliegeren op de hoogste duinen. Ook leven we ons even helemaal uit op zogenaamde fatbikes om over het strand langs een bijzonder duurzaam project te fietsen. Geen zorgen, fatbikes zijn uitgerust met extra dikke banden, waardoor je er uitstekend mee over het zand kunt fietsen.

Zakelijke locaties

De Waddeneilanden zijn uitstekende locaties voor meetcentives. Op een uur rijden van Amsterdam, begeef je je in een hele andere wereld waar de geur van de zee, de pure stilte en mooiste vergezichten een event echt uniek maken. Of je nu komt voor een heisessie in de duinen of teambuilding in een Dark Sky Park, je vindt hier voor alle gelegenheden een passende plek. Samen bezoeken we een aantal bijzondere locaties die zich perfect lenen voor zakelijke bijeenkomsten. Vanwege de prachtige ligging bijvoorbeeld, de luxe accommodaties of dankzij het inspirerende verhaal van de ondernemer. We hebben de meest geschikte plekjes allemaal op het programma gezet.

Meet & Greet

Iedereen heeft wel z’n favoriete eiland. Begrijpelijk, want ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Tijdens dit site event van Meet in Friesland ontmoeten we op een bijzondere locatie enkele vertegenwoordigers van de Friese Waddeneilanden. Ze praten ons bij over hun unieke omgeving zodat we alles te weten komen over de specifieke mogelijkheden op de alle eilanden.

Meer inspiratie

Arrangementen

De Wadden

Blog: Micro avontuur