Ga naar inhoud

Site Event in Friesland

De Wadden voor vergaderen en bedrijfsuitjes

Van duurzaam dineren tot sterrenkijken in een Dark Sky Park. De Waddeneilanden zijn dé plek voor meetcentives. De groep influencers en eventplanners hebben ervaren hoe goed de Waddeneilanden zijn voor zakelijke locaties, bedrijfsuitjes en teambuilding.

Op 10 oktober stapten we in Harlingen op de boot naar Vlieland. Na een dag vol duurzame activiteiten en zakelijke locaties, is de groep de watertaxi naar Terschelling ingestapt waar we duurzaam gedineerd hebben en waar we een Dark Sky Park bezocht hebben. Van donderdag op vrijdag is er overnacht in Westcordhotel Schylge. Op 11 oktober heeft de groep uit kunnen waaien op het strand. Met een hoofd vol inspiratie en een telefoon vol nieuwe contacten, zijn we weer de boot opgestapt. Hieronder lees je wat er allemaal op het programma stond.

Dark Sky Park

Discover The Dark Campagne op Terschelling

Volgens marketing zakelijk - campagne plannen - dark sky - foto's duisternis - rechtenvrij 
= de foto rechtenvrij

Op Terschelling is de Boschplaat bezocht, een van de meest unieke natuurgebieden van Nederland; een Dark Sky Park. Het is een plek waar het ‘s nachts zo donker is dat je bij helder weer de nevel van de Melkweg ziet. Deze gebieden zijn zo zeldzaam dat we er in Nederland maar twee van hebben, het andere park vind je bij Lauwersoog. We zijn onder begeleiding van een sterrenkundige het gebied ingetrokken om de hemel op een hele nieuwe manier te beleven.

Duurzaam diner van zilte teelt

Maak kennis met lamsoor en zeekraal tijdens een Wadden-diner vol ‘zilte teelt’. Deze nieuwe wijze van landbouw is een oplossing tegen de stijgende zeespiegel en de steeds zouter wordende bodem. Wereldwijd zijn door verzilting al veel gebieden onbruikbaar geworden voor landbouw, maar op de eilanden weten ze er wel raad mee. We hebben ook geproeft van de typisch lokale lekkernijen als cranberries, kokkels of duindoornsiroop. Het groeit en bloeit hier in overvloed en sommige ingrediënten zijn zo langs het fietspad te plukken.

Uitleven op het strand

Eenmaal op het strand doken we in een aantal bijzondere strandactiviteiten voor gezonde ont- en inspanning. Denk aan een wedstrijdje blokarten met eb, of vliegeren op de hoogste duinen. Ook leven we ons even helemaal uit op zogenaamde fatbikes om over het strand langs een bijzonder duurzaam project te fietsen. Geen zorgen, fatbikes zijn uitgerust met extra dikke banden, waardoor je er uitstekend mee over het zand kunt fietsen.

Zakelijke locaties

De Waddeneilanden zijn uitstekende locaties voor meetcentives. Op een uur rijden van Amsterdam, begeef je je in een hele andere wereld waar de geur van de zee, de pure stilte en mooiste vergezichten een event echt uniek maken. Of je nu komt voor een heisessie in de duinen of teambuilding in een Dark Sky Park, je vindt hier voor alle gelegenheden een passende plek. Samen bezochten we een aantal bijzondere locaties die zich perfect lenen voor zakelijke bijeenkomsten. Vanwege de prachtige ligging bijvoorbeeld, de luxe accommodaties of dankzij het inspirerende verhaal van de ondernemer. We hebben de meest geschikte plekjes allemaal op het programma gezet.

Meet & Greet

Iedereen heeft wel z’n favoriete eiland. Begrijpelijk, want ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Tijdens dit site event van Meet in Friesland hebben we op een bijzondere locatie enkele vertegenwoordigers van de Friese Waddeneilanden ontmoet. Ze hebben ons bijgepraat over hun unieke omgeving zodat we alles te weten komen over de specifieke mogelijkheden op de alle eilanden.

Meer inspiratie

  • Arrangementen

  • De Wadden

    Campagnebeeld. Eigendom bij Merk Fryslân.
  • Blog: Micro avontuur