Ga naar inhoud

Arcadia

Leeuwarden was met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Een jaar lang werkten we, door middel van kunst en cultuur, aan een provincie die we met trots door konden geven aan volgende generaties. Nu - drie jaar later - geven we daar vervolg aan met Arcadia: een 100 dagen lang cultureel programma over de toekomst van landschap, erfgoed en maatschappij. Arcadia zet zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen doorgeven aan de volgende generatie.Vanaf 6 mei barst Arcadia  uit haar voegen met lokaal en internationaal moois rondom de vraag ‘In wat voor wereld wil jij wonen?

Goed voorouderschap

In Friesland zien we cultuur als katalysator voor verandering. We steken de handen uit de mouwen om Friesland en Europa groener en duurzamer te maken. Dit doen we onder meer tijdens Arcadia: met wandelende bomen door Leeuwarden, internationale topkunstenaars in het groen van Oranjewoud, en prachtige voorstellingen rondom zuivel en water. Naast cultuur zijn we op allerlei mogelijke manieren bezig met goed voorouderschap: Van de ambitie om de meest circulaire regio van Europa te worden, tot aan een biodivers weidelandschap.  En van gezond oud wonen in Blue Zone Friesland tot aan tot aan dromen van een Fossyl Fry Friesland. Laat je deze lente en zomer inspireren in Friesland.  

 

Bosk

Bosk

7 mei tot en met 14 augustus 2022
In de honderd dagen van Arcadia wandelt er een traag bewegend bos van meer dan duizend bomen door de binnenstad van Leeuwarden. Bosk verplaatst zich van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 van locatie naar locatie en komt vooruit dankzij de hulp van duizenden deelnemers. Bosk vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken, en het evenwicht te herstellen. Daarbij streeft het project naar een groenere toekomst door het planten van heel veel bomen: meer dan duizend bomen en duizenden zaailingen van Bosk krijgen na hun wandeling allemaal een permanente plek in de gemeente Leeuwarden en de provincie Friesland.

Als bedrijf kun je mee participeren in dit fantastische project en meehelpen deze kunstinstallatie in beweging te brengen. Hoe?

Paradys

Paradys

7 mei tot en met 14 augustus 2022
Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van de bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars.

De tentoonstelling bevat werk van: Marianna Simnett, Charles Avery, Mercedes Azpilicueta, Diana Scherer, Erik van Lieshout, Augustas Serapinas, Isa van Lier, Jakob Kudsk Steensen, Kasper Bosmans, Renzo Martens / CATPC, Alexandra Pirici en Em’kal Eyongakpa. Combineer een groepsrondleiding te voet of te fiets bij Paradys met een overnachting en inhoudelijk programma in Tjaarda Oranjewoud.

À La Campagne

À La Campagne

11 februari tot en met 17 juli 2022
De Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen vestigen zich tijdelijk in Leeuwarden met de tentoonstelling À la campagne. De tentoonstelling bestaat uit ruim negentig schilderijen en tekeningen: van velden met klaprozen, lieflijke kusten en bloeiende boomgaarden, tot woeste golven, lage horizonnen en weides vol koeien.

Ontdek de werken van Cézanne, Monet, Pissarro, Gauguin, Van Gogh, Sisley en Boudin. Naast tours en rondleidingen beschikt het Fries Museum ook over diverse prachtige zalen waar je een inhoudelijk programma of inspiratiesessie kunt hosten.

Het Verdriet van de Zuiderzee

Het Verdriet van de Zuiderzee

10 augustus tot en met 11 september 2022
Een indringende muziektheatervoorstelling op een unieke locatie aan de rand van het IJsselmeer.

De afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerken waar de hele wereld van opkeek. Het zorgde voor veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij de gevolgen voor de mensen, de vogels en de vissen en bij de transformatie van het landschap en het water zelf. Boek deze locatievoorstelling inclusief diner en beleef een bijzondere avond met je collega's.

Tall Ships Races

Tall Ships Races

14 tot en met 17 juli 2022
In de zomer van 2022 ontvangt Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste Tall Ships met hun internationale bemanning en trainees. De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenement waaraan reusachtige schepen van over de hele wereld deelnemen. Een armada van driemasters, matrozen op de kade, en de geur van getaande zeilen en touwen. Tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022 is heel Harlingen gehuld in nautisch sferen. Neem deel aan de Sail Inn of Sail Out met je bedrijf of dineer op één van de schepen: er zijn diverse zakelijke arrangementen mogelijk.  

Cargo Friesland – Rimini Protokoll

Cargo Friesland – Rimini Protokoll

14 mei tot en met 23 juni 2022
Het wereldberoemde Duitse Rimini Protokoll maakt een unieke Friese versie van hun rijdende theatervoorstelling Cargo. Een voorstelling als een roadmovie. Met de levensverhalen van twee vrachtwagenchauffeurs die werken in de geglobaliseerde zuivelindustrie. 

Het rijdende theater is een voormalige koelwagen. Waar eerder diepgevroren goederen werden gestapeld, zitten straks de toeschouwers. Een tien meter lang raam geeft zicht op de stad en het voorbijtrekkende landschap om zo beide vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren.

Under Wetter

Under Wetter

De voorstelling Under Wetter is de aftrap voor IIS, een project dat gaat over ijs als verbinder van de gemeenschap in Friesland. Want zodra het vriest, komen we massaal in actie om er samen voor te zorgen dat iedereen het ijs op kan. Op de schaats, met de slee, te voet of anders. Maar tegelijkertijd zijn de ijsbanen een symbool geworden voor de klimaatcrisis. Beleef op zomerse avonden een grootschalige buitenvoorstelling over winterse dagen. Op een prachtige ijsbaan verbeelden acteurs, dansers, musici en figuranten het verhaal van de familie Kingma. Under Wetter is een ode aan de vele ijsbanen die Fryslân rijk is en die – ondanks warmere winters – nog altijd functioneren. 

Winactie

Winactie

Wij zijn op zoek naar (event)planners die op expeditie naar Arcadia willen én dit wil vastleggen met een instagram take-over en een blogje. De dag wordt geheel verzorgd door Meet in Friesland.

High Profile Events

High Profile Events

Friesland inspireert zakelijke bezoekers voor een betere wereld. High Profile Events publiceerde een artikel over Arcadia, en waarom het Friesland een inspiratiebron voor bedrijven maakt. Lees het artikel hier:

Ook in 2025 en 2028 wordt er middels een omvattend cultuurprogramma een vervolg gegeven aan Leeuwarden - Friesland Culturele Hoofdstad en Arcadia. 

Bezoek Event Inspiration aan Arcadia

Tijdens het openings weekend van Arcadia op 6 mei, hadden we Event Inspiration uitgenodigd om met eigen ogen te bekijken wat Arcadia allemaal te bieden heeft. Bosk, Paradys, CARGO, Pafff, het kwam allemaal aan bod tijdens dit bezoek. Benieuwd naar de belevenissen van Event Inspiration en wat ze erover schreven? Lees het hier:

Artikel Event Inspiration

Voorbeeld Expeditie

Speciaal voor Arcadia en rondom het project Bosk hebben we alvast een voorbeeldprogramma voor je samengesteld.  Het uitzoekwerk hebben wij al voor je gedaan dus het is een kwestie van beschikbaarheid checken, boeken en intern organiseren.  

 

Bekijk het programma

Kennis en innovatie

Arcadia combineren met een inspirerend bedrijfsbezoek aan een duurzaam project? We stikken van de ambities hier in Friesland; zo willen we graag een Blue Zone worden, zijn we capital of Watertechnology en zijn we in 2017 uitgeroepen tot meest circulaire  regio van Nederland. Wil je meer weten over alle (duurzame) projecten in Friesland. We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet. Interesse of meer info nodig? Neem gerust contact op!

Lees meer

Kom in contact

Wil je meer weten over de zakelijke mogelijkheden in Friesland? Contact Yvonne Hulleman. Zij neemt je mee op reis door de wereld aan mogelijkheden in Friesland.

Neem contact op met Yvonne