Ontdek water en wind in Friesland

In Friesland zijn we trots op ons water. Onze nationale sport is niet voor niets skutsjesilen. Zeilen vergt teamwork en communicatie. Daarom is het al jaren het perfecte bedrijfsuitje. Niet alleen zijn we trots op ons water. We hebben er ook nog eens veel verstand van!  Leeuwarden is Capital of Watertechnology. Hoe kun je zout water drinkbaar maken, of energie opwekken hieruit? Een aantal voorbeelden van de vraagstukken waar we ons mee bezig houden. Waar we graag meer over vertellen. Aan Nederland en de wereld.

Laat je inspireren en bekijk de video

Watericonen in Friesland

Watercampus Friesland

Friesland is het kloppend hart van Europa op het gebied van watertechnologie. Dit komt allemaal samen op de watercampus Friesland waar Wetsus, Centre of Expertise Water Technology en de wateralliantie samenwerken aan duurzame watertechnologie.

afsluitdijk

Dit experience centre is het startpunt voor een bezoek aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de rest van Friesland. In een actieve beleefexpositie hoor je het verhaal van hoe Nederland leeft met het water. Verder kun je hier vergaderen met fantastisch uitzicht. 

EMBARGO. Alleen gebruik Merk Fryslân. Beeldbank 2984.

woudagemaal

Het nog werkende stoomgemaal ter wereld. De panaromazaal biedt een fantastische weidse vergezichten over het ijsselmeer. 

11fountains

11Fountains gaat over elf duurzame fonteinen, die zijn gemaakt door internationale topkunstenaars uit elf verschillende landen. 11Fountains vormt samen nieuw cultureel erfgoed door de Friese elfsteden. Volg een deel van de route op een e-bike of per boot, of ga op pad met iemand van het projectteam.

Meer over 11Fountains

Activiteiten met snelheid

IJshockey- & schaatsclinics

windsurfen

Powerkiten & Kitesurfen

Suppen

Meer inspiratie

de natuur in

cultuur in friesland