Ontdek water en wind in Friesland

Friezen zijn de gelukkigste inwoners van Nederland. Sterker nog; ze behoren tot de gezondste mensen ter wereld. Ons geheim? Water. Friesland bestaat voor 50% uit water. Onderzoek wijst uit dat mensen die aan het water wonen over het algemeen een betere mentale gezondheid hebben. Graag delen we ons geluk met je; met je team, je bedrijf of je netwerk. We beloven je ruimte en water. Heel veel water.

Blogs: Wat we beloven

© Mijke Bos

Geluk

10 geluksmomenten rondom water.

Ontvangen van Yvonne. ^WH

Ontvangen van Yvonne. ^WH

Ruimte

De beste venues aan het water.

Van Yvonne ontvangen in de mail. ^WH

Van Yvonne ontvangen in de mail. ^WH

© Ivan Pakan Design

Innovatie

Waarom Friesland de hoofdstad van Watertechnologie is.

Watericonen in Friesland

Watercampus Friesland

Friesland is het kloppend hart van Europa op het gebied van watertechnologie. Dit komt allemaal samen op de watercampus Friesland waar Wetsus, Centre of Expertise Water Technology en de wateralliantie samenwerken aan duurzame watertechnologie.

afsluitdijk

Dit experience centre is het startpunt voor een bezoek aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de rest van Friesland. In een actieve beleefexpositie hoor je het verhaal van hoe Nederland leeft met het water. Verder kun je hier vergaderen met fantastisch uitzicht. 

Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

© Tom Coehoorn

woudagemaal

Het nog werkende stoomgemaal ter wereld. De panaromazaal biedt een fantastische weidse vergezichten over het ijsselmeer. 

Locatietour 2020

We lieten 40 eventplanners kennis maken met Friesland tijdens de Locatietour. We ontdekten onder andere Leeuwarden vanaf het Water en de Alde Feanen op een skutjes. Lees hier alles terug.

Lees hier alles terug