Ga naar inhoud

Ontdek water en wind in Friesland

Friezen zijn de gelukkigste inwoners van Nederland. Sterker nog; ze behoren tot de gezondste mensen ter wereld. Ons geheim? Water. Friesland bestaat voor 50% uit water. Onderzoek wijst uit dat mensen die aan het water wonen over het algemeen een betere mentale gezondheid hebben. Graag delen we ons geluk met je; met je team, je bedrijf of je netwerk. We beloven je ruimte en water. Heel veel water.

Blogs: Wat we beloven

 • Geluk

  10 geluksmomenten rondom water.

 • Ruimte

  De beste venues aan het water.

  Ontvangen van Yvonne. ^WH
 • Innovatie

  Waarom Friesland de hoofdstad van Watertechnologie is.

  Van Yvonne ontvangen in de mail. ^WH

Watericonen in Friesland

 • Watercampus Friesland

  Friesland is het kloppend hart van Europa op het gebied van watertechnologie. Dit komt allemaal samen op de watercampus Friesland waar Wetsus, Centre of Expertise Water Technology en de wateralliantie samenwerken aan duurzame watertechnologie.

 • afsluitdijk

  Dit experience centre is het startpunt voor een bezoek aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de rest van Friesland. In een actieve beleefexpositie hoor je het verhaal van hoe Nederland leeft met het water. Verder kun je hier vergaderen met fantastisch uitzicht. 

 • woudagemaal

  Het nog werkende stoomgemaal ter wereld. De panaromazaal biedt een fantastische weidse vergezichten over het ijsselmeer. 

  Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

Locatietour 2020

We lieten 40 eventplanners kennis maken met Friesland tijdens de Locatietour. We ontdekten onder andere Leeuwarden vanaf het Water en de Alde Feanen op een skutjes. Lees hier alles terug.

Lees hier alles terug