Ontdek water en wind in Friesland

In Friesland zijn we trots op ons water. Onze nationale sport is niet voor niets skûtsjesilen. Omdat zeilen teamwork en communicatie vraagt, is het al jaren het perfecte bedrijfsuitje. Niet alleen zijn we trots op ons water. We hebben er ook nog eens best veel verstand van. Leeuwarden is niet voor niets Capital of Water Technology. Wij Friezen weten wel hoe we met water om moeten gaan om droge voeten te houden. Of om zout water drinkbaar te maken. Of om er energie uit op te wekken.

Laat je inspireren en bekijk de video

Watericonen in Friesland

Watercampus Friesland

Friesland is het kloppend hart van Europa op het gebied van watertechnologie. Dit komt allemaal samen op de watercampus Friesland waar Wetsus, Centre of Expertise Water Technology en de wateralliantie samenwerken aan duurzame watertechnologie.

afsluitdijk

Dit experience centre is het startpunt voor een bezoek aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en de rest van Friesland. In een actieve beleefexpositie hoor je het verhaal van hoe Nederland leeft met het water. Verder kun je hier vergaderen met fantastisch uitzicht. 

EMBARGO. Alleen gebruik Merk Fryslân. Beeldbank 2984.

EMBARGO. Alleen gebruik Merk Fryslân. Beeldbank 2984.

© Tom Coehoorn

woudagemaal

Het nog werkende stoomgemaal ter wereld. De panaromazaal biedt een fantastische weidse vergezichten over het ijsselmeer. 

11fountains

11Fountains gaat over elf duurzame fonteinen, die zijn gemaakt door internationale topkunstenaars uit elf verschillende landen. 11Fountains vormt samen nieuw cultureel erfgoed door de Friese elfsteden. Volg een deel van de route op een e-bike of per boot, of ga op pad met iemand van het projectteam.

Meer over 11Fountains