Groene belevingen in Friesland | Ontdek de natuur

Wat je liefhebt, moet je goed bewaren. Daarom steken we in Friesland de handen uit de mouwen om Europa groener en duurzamer te maken. We maken van de weilanden weer levendige velden vol bloemen en van de wateren slimme energie-opwekkers. Wij Friezen zijn niets voor niets koplopers op het gebied van landbouw, zuivel en watertechnologie. Vanuit de hele wereld reizen vernieuwers naar Friesland en haar Capital of Water Technology, Dairycampus of Waddeneilanden om meer te leren over zuinig zijn op je omgeving.

Ervaar de nacht in Friesland

In de nacht ziet de wereld er anders uit. En beleef je de wereld op een heel andere manier. Perfect dus als teamuitje. Friesland heeft maar liefst 2 Dark Sky Parks. Dit zijn parken die officieel zijn bestempeld als donkerste plek van Europa. Ervaar de nacht. We hebben een aantal belevingen voor je op een rijtje gezet. 

Ervaar de nacht op Terschelling. Als het aan project Feel the Night ligt is het daar in de toekomst een Dark Sky Park, waarin je de échte duisternis kan meemaken.

Ervaar de nacht op Terschelling. Als het aan project Feel the Night ligt is het daar in de toekomst een Dark Sky Park, waarin je de échte duisternis kan meemaken.

© Hans Jellema

Dark sky park

Sterrenkijken op een van de donkerste plekken van Nederland.

Sloepvaren in de nacht

Je instincten worden geprikkeld tijdens dit nachtelijke vaaravontuur.

Planetarium Franker

Bezoek een van de Friese iconen.

© Rechtenvrij

Blog: Teambuilding in het donker

Blog: Donkerste locaties in Friesland

Micro-avonturen in Friesland

Micro avonturen dicht bij huis vormen de nieuwe trend. Deze kun je volop beleven in Friesland. Midden in de natuur! We hebben de mooiste avonturen in Friesland voor je op een rijtje gezet. Zoals een safari in Lauwersoog, droogvallen op het Wad of een dagje meehelpen in de wijngaard. 

Bekijk onze micro-activiteitentips

Unieke vergaderboerderijen in de natuur

4x cultuur snuiven met natuur als decor