Groene belevingen in Friesland | Ontdek de natuur

Duurzame belevingen ontdekken in Friesland

Europa kan groener en duurzamer. Meer organisaties maken bewuste keuzes in duurzaamheid. Ook in Friesland steken we de handen uit de mouwen. Dit resulteert in prachtige initiatieven die een bron van inspiratie zijn. We maken van onze weilanden weer levendige velden. Gebruiken ons landschap als decor voor cultuur. Zijn koploper in zuivel.

Ervaar de nacht

In de nacht ziet de wereld er anders uit. En beleef je de wereld op een heel andere manier. Perfect dus als teamuitje. Friesland heeft maar liefst 2 Dark Sky Parks. Dit zijn parken die officieel zijn bestempeld als donkerste plek van Europa. Ervaar de nacht. We hebben een aantal belevingen voor je op een rijtje gezet. 

Ervaar de nacht op Terschelling. Als het aan project Feel the Night ligt is het daar in de toekomst een Dark Sky Park, waarin je de échte duisternis kan meemaken.

Dark sky park

Sterrenkijken op een van de donkerste plekken van Nederland.

Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

Sloepvaren in de nacht

Je instincten worden geprikkeld tijdens dit nachtelijke vaaravontuur.

Planetarium Franker

Bezoek een van de Friese iconen.

Micro-avonturen in Friesland

Micro avonturen dicht bij huis vormen de nieuwe trend. Deze kun je volop beleven in Friesland. Midden in de natuur! We hebben de mooiste avonturen in Friesland voor je op een rijtje gezet. Zoals een safari in Lauwersoog, droogvallen op het Wad of een dagje meehelpen in de wijngaard. 

Bekijk onze micro-activiteitentips

Unieke vergaderboerderijen in de natuur

4x cultuur snuiven met natuur als decor

Meer Inspiratie

Cultuur

Water