Cultuur in Friesland

In Friesland struikel je over de cultuur. Musea, voorstellingen, kunst op straat en reuzen in de binnenstad. We waren tenslotte niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa afgelopen jaar. Dít jaar sluiten we het Culturele Hoofdstadjaar niet af maar vieren we juist een heropening. Cultuur blijft ook in 2019 volop bruisen. Veel van de projecten rondom LF2018 kun je ook nog in 2019 bezoeken of komen juist terug. Ook is er ruimte voor nieuwe projecten.

Culturele eventlocaties

Combineer je bezoek aan het theater met een meeting. Organiseer een groot event of congres. De culturele locaties die Friesland rijk is bieden ruimte voor grote en kleine groepen.

Bekijk alle culturele eventlocaties

Leen een Fries of een andere gids

Leen een Fries is een van de LF2018 projecten waarbij je een local in kunt zetten voor een wandeling, lezing of uitleg over zijn of haar favoriete hobby. Naast een Fries lenen, kun je natuurlijk ook een van de vele bedrijven inzetten die tours organiseren. Zoals Henk!
 

Innovatietraject DORP

 Tijdens dit zevendaagse innovatiedorp voorafgaand aan en tijdens het festival Welcome to The Village in Leeuwarden is er aandacht voor het testen en ontwikkelen van duurzame innovaties en projecten. DORP is het Living Lab waar concepten en experimenten elkaar in rap tempo opvolgen en waar samen gewerkt wordt aan een circulair festival. Een kijkje achter de schermen en inspiratie op doen met je bedrijf? Dat kan! 

Meer over DORP

Events in de binnenstad van Leeuwarden

cityproms

Klassieke muziek in een modern jasje

straatfestival

Straattheater en muziek in mei

explore the north

Muziek, literatuur en beeldende kunst op unieke plekken

Het Noordelijk Film Festival houdt een speciale, langere editie in 2018. Een bijzonder element is de Europese dimensie van de Nieuwe Competitie voor filmmakers, waarbij voor internationale deelnemers wordt samengewerkt met andere culturele hoofdsteden.

noordelijk film festival

Zeven dagen lang staat Leeuwarden volledig in het teken van film