Ga naar inhoud

Cultuur in Friesland

Historische steden kleiner dan dorpen, toneel in de weilanden, blockbusters in musea, internationale voorstellingen en kunst op straat. We waren niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa 2018. En Friesland blijft ook nu nog een bezoek waard dankzij het vervolg op LF2018. In de hele provincie worden projecten ondersteund en werken we aan de hand van drie triënnales naar 2028. We koesteren onze nuchterheid en kijken vooruit door te werken aan het Friesland zoals wij willen dat het in 2028 is. Want dat LF2018 voorbij is, betekent niet dat de cultuur op is.

Culturele eventlocaties

Combineer je bezoek aan het theater met een meeting. Organiseer een groot event of congres. De culturele locaties die Friesland rijk is bieden ruimte voor grote en kleine groepen.

Bekijk alle culturele eventlocaties

Innovatietraject DORP

 Tijdens dit zevendaagse innovatiedorp voorafgaand aan en tijdens het festival Welcome to The Village in Leeuwarden is er aandacht voor het testen en ontwikkelen van duurzame innovaties en projecten. DORP is het Living Lab waar concepten en experimenten elkaar in rap tempo opvolgen en waar samen gewerkt wordt aan een circulair festival. Een kijkje achter de schermen en inspiratie op doen met je bedrijf? Dat kan! 

Meer over DORP

Leen een Fries of een andere gids

Leen een Fries is een van de LF2018 projecten waarbij je een local in kunt zetten voor een wandeling, lezing of uitleg over zijn of haar favoriete hobby. Naast een Fries lenen, kun je natuurlijk ook een van de vele bedrijven inzetten die tours organiseren. Zoals Henk!
 

Meer inspiratie

  • op De Wadden

  • de Natuur in

    Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.
  • Water in Friesland