Landschapsbeleving

We zijn trots op ons platteland en onze cultuur. Het Friese platteland is niet zomaar natuur. Verwacht vier Nationale Parken, de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed en het Waddengebied dat is verkozen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Ervaar het zelf en laat je meevoeren langs culturele belevingen in de Friese natuur.

Poëzie als wekker

Beleef het landschap in een 12-uur durende belevingstocht. Van zonsondergang tot zonsopgang. Streekdineren, cultuur ervaren, ‘s nachts in de weide slapen en wakker worden bij het magische krieken van de dag. De zonnestralen wekken je met een gedicht. Ontwakend Landschap is ervaring die jullie niet snel vergeten.

Alles over ontwakend landschap

Birds & Brass

Toe aan wat anders? Birds & Brass zet met de voorstelling Conference of the Birds een unieke beleving neer. Ruim tweeduizend hafabra-muzikanten spelen samen een verhaal over natuur, cultuur en leiderschap dat je niet wilt missen.

Meer over conference of the birds

Theater tussen de paprika’s

Een donker verhaal over de uitzichtloosheid van veel Poolse jongeren. Verteld op de lichtste plek van Nederland, in Sexbierum. Het verhaal van Wojtek, de Pool die vier jaar geleden verdronk in Franeker. Theater in de natuur. Natuurlijker krijg je het niet. Puurder en rauwer ook niet. ‘Geniet’ tussen de paprika’s en komkommers van de voorstelling Lost in the Greenhouse.

Alles over lost in the greenhouse

Hieperdepiepers

Lang leve de aardappel, de pieper, de eerpel of potato. Aardappels zoals de Friese Bildtstar reizen de hele wereld over. In 2018 geven talloze projecten uiting aan de fascinatie en trots rondom deze ster van een aardappel. 25 kunstenaars exposeren in 7 aardappelschuren. Maar ook de locatievoorstelling op de akker bij Zwarte Haan is een ervaring voor groepen. Organiseer een no nonsense meeting in de schuur bij de boer gevolgd door een rondleiding door het gewassenveld.

Meer over potatoes go wild

Grasduinen

Verruil typen op kantoor voor een dag buiten zijn. Help een dag de boswachters van de Fryske Gea of Staatsbosbeheer. Fysiek bezig zijn. Handen uit de mouwen te steken. Dan ben je pas echt proactief bezig met je collega's. Liever een rustigere activiteit? Ervaar Friesland in de stilte van de nacht tijdens een van de diverse excursies.

Boswachter voor een dag

nachtbrakers