Friese kenniscultuur

Kennis is sexy, want kennis heeft de toekomst. Kennis zit ons Friezen in de genen. We innoveren waar we bij staan. Neem nou de initiatieven Innofest, Fossylfrij Fryslân en ETFI. Kennis is er om van te leren, om te delen en om mee te inspireren. Wij hebben de kennis. Maak jouw bedrijf futureproof.

Living lab

Innofest is gericht op het innovatief verduurzamen van festivals en zet festivals hiervoor in als een levend laboratorium. Festivals zijn een veilige en meetbare plek waar prototypes getest kunnen worden. Als je een nieuw product of dienst wilt lanceren, wil je immers wel eerst weten of het echt werkt. Innofest ziet deze festivals als tijdelijke mini-maatschappijen. Benieuwd naar behind the scenes? Neem dan als bedrijf een kijkje op een festival en bekijk het met eigen ogen.

Meer over Innofest

Duurzame parelprojecten

Friesland is de provincie met de meeste duurzame parels per inwoner. We hebben het meeste elektrisch vervoer, biogas, aantal zonnepanelen, energiecoöperaties en energieneutrale woningen. Fossylfrij Fryslân is een mooi initiatief om met je bedrijf aan deel te nemen. Moedig de grootste zonnebootrace aan, doe mee aan de elfwegentocht en verwonder je over de voertuigen van de toekomst tijdens de futuristische parade.  

Meer over Fossylfrij Fryslân

Futureproof business

Friesland innoveert. Het Europese topinstituut ETFI doet aan toekomststudies en scenarioplanning in vrije tijd, recreatie en toerisme. Een hele mond vol. Is jouw bedrijf wel futureproof? Voor welke uitdagingen staat jouw afdeling? Volg een workshop scenarioplanning en je weet het. Leer anders naar de toekomst kijken en ontwikkel veerkracht. The future is now.

Meer over ETFI

Bekijk ook

alle vergaderlocaties

In Friesland.

alle accommodaties

In Friesland.

bedrijfsaanvraag